2024. április 25. 21:33

KezdőlapERCSolans még dolgozik a bajnoki részvételen

Solans még dolgozik a bajnoki részvételen

-

Nil Solans megnyerte a Fafe Rallyt, és az Azori-szigetek Rally kihagyása után a Kanári-szigeteken állna rajthoz, azonban a folytatás továbbra sem biztos. 

Nil Solans nyerte a Rally Európa-bajnokság szezonnyitó versenyét, a Fafe Rallyt, és a spanyol versenyző bízott benne, hogy ez az eredmény segít számára, hogy megtalálja a megfelelő anyagi forrást, mellyel tudja folytatni a bajnokságot. 

A spanyol volkswagenes versenyző kihagyni kényszerült az Azori-szigetek Rallyt, azonban a Kanári-szigetek Rallyra már nevezett. 

Solans azonban elárulta, indulása továbbra sem biztos a többi versenyen. 

“Nem volt könnyű már a jelenleg rendelkezésünkre álló anyagi hátteret sem összetenni, és továbbra sem teljesen biztos a jövőbeni indulás – mondta a spanyol versenyző az ERC hivatalos oldalának. – A csapat, a katalán szövetség, a FlashLED sokat segített nekem, hogy nevezni tudjunk a Kanári-szigetekre. Nem volt jó érzés úgy otthon nézni az Azori-szigetek Rallyt, hogy tudtam, mi vezetjük a bajnokságot. Jelenleg versenyről versenyre próbáljuk megtalálni az anyagi forrásokat. Tárgyalunk egy szponzorral, aki egész évre támogatna, de még nem dőlt el véglegesen.” 

Solans a második verseny kihagyásával a bajnokság harmadik helyére csúszott, azonban a Kanári-szigetek Rally első napján a második helyről indulna, mert a bajnoki éllovas Armindo Araújo nem indul. 

A Kanári-szigeteken sok riválisra számít Solans, akikkel a győzelemért kell megharcolnia, és kiemelte az időjárás fontosságát is. 

“Nagyon örülök, hogy újra versenyezhetek, és ismét aszfalton, ezért minden megteszünk ismét a jó eredmény érdekében. Nagyon fontos lesz a Kanári-szigeteken az időjárás szerepe, mert a hegyek között eshet, miközben a tengerszinten süt a nap. Nagyon fontos lesz a jó gumiválasztás. Nehéz megjósolni, hogy ki harcolhat a győzelemért, mert sok az aszfalton nagyon gyors versenyző.” 

Forrás:fiaerc.com

Friss