2024. április 26. 20:49

KezdőlapERCCsomós Mixi gyári tesztpilóta lett

Csomós Mixi gyári tesztpilóta lett

-

Különleges megtiszteltetésben volt része Csomós Mixinek, akit a Hankook versenygumit fejlesztő részlege kért fel tesztpilótának. Az Európa-bajnokságra és nemzeti bajnokságokra szánt versenyabroncsok fejlesztési tesztjét Magyarországon, Cereden végezték, amelyen részt vett a Hankook Európai Motorsport főmérnöke, Dél-Koreából érkezett a Hankook Versenyabroncsok Strukturális Fejlesztéséért felelős mérnöke, valamint itt volt Mixiék ír versenygumi mérnöke és az RTH Versenyabroncs Kft. mérnöke is. 

A ceredi gyorsasági szakaszon kijelölt 4,1 kilométeres pályán összesen 172,2 kilométert autózott az Országos Rallybajnokság tavalyi második helyezett versenyzője a jól megszokott Skoda Fabia R5-tel, amelyen mind a három keménységű Hankook abroncsot tesztelhette. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

„Hatalmas dolog egy ilyen programban részt venni – mondta Csomós Mixi. – Amikor megtudtam, hogy egy ilyen lehetőségünk nyílik, örömmel mondtam igent, de csak később, amikor valaki megkérdezte tőlem, hogy akkor te most gyári tesztpilóta lettél, esett le, hogy valójában mekkora dologról van szó. 

Előző nap a RabócsiRingen beállítottuk az autót, ahhoz képest csak minimális változtatást kértek. A 4,1 km-es szakaszon kellett oda-vissza mennünk. A második–harmadik körtől, azt gondolom, hogy konstans eredményt tudtunk hozni. 

Fotó: Csomós Mixi

Rövidebb és hosszabb etapokat is kellett teljesítenünk, mindent pontosan mértek, fotocellával, logolással, hőmérsékletet, nyomást stb. Aztán az én véleményemet is kikérték, nagyon profin volt megszervezve. 

A legérdekesebb az volt, hogy érzésre sokkal nagyobb a különbség a gumik között, mint amit mértek. 

Nagyon elégedettek voltak a közös munkával, és már most jelezték, hogy idén szeretnének velünk még egyszer tesztelni.

Fotó: Csomós Mixi

Eddig is úgy gondoltam, hogy nagyon jó választás volt a Hankook versenygumi, de most már biztos vagyok benne, hogy érdemes lesz az elkövetkezendő években ezzel az abronccsal versenyezni, meglesz az eredménye.“

Friss