2024. április 24. 21:23

KezdőlapERCKomoly mezőnnyel indul a Junior Eb 

Komoly mezőnnyel indul a Junior Eb 

-

A hatfordulós Junior Eb első versenye a hétvégi Kanári-szigetek Rally lesz, ahol 14 páros részvételével indul a fiatalok bajnoksága, köztük László Martinnal és Berendi Dáviddal. 

A Hatfordulós ERC4 junior bajnokság hétvégén a Kanári-szigeteken kezdődik, ahol azonnal 14 2022. január 1-jén még 27. életévüket be nem töltött pilóta áll rajthoz. A bajnokságban Piralli gumikat használva Rally4-es és Rally5-ös autóval lehet indulni. 

A nyeremény sem kis dolog, hiszen, ha az év végi bajnok Ford Fiesta Rally4-gyel versenyez, úgy jövőre öt versenyből álló Junior WRC programot nyer, valamint egy teljes napra szóló edzést és oktatást a norvég John Haugland Rally Iskolában. 

Amennyiben más márkájú autóval tud bajnok lenni valaki év végén, úgy négy fordulós Junior WRC programot nyer a bajnok. 

A Kanári-szigetek mezőnyében A 2019-es norvég aszfalt rally bajnok Ola Nore jr, a tavalyi olasz murva bajnok Roberto Daprá, valamint a német Nick Loof, a cseh Daniel Polásek, az olasz Mattia Vita és a svéd Victor Hansen indul Rally4-es Forddal. 

A kategória mezőnyéből nem hiányozhat magyar versenyző sem, László Martin Berendi Dávid navigálásával egy Renault Clio Rally4-gyel áll rajthoz. Martin 2018-ban debütált az EB mezőnyében, így a hétvégi verseny már a 10. futama lesz, az ERC3-ban tavaly az ötödik, míg az ERC3 junior bajnokságban a negyedik helyet szerezte meg. 

Friss