2024. április 26. 12:33

KezdőlapERCNégy magyar induló a Kanári-szigeteken

Négy magyar induló a Kanári-szigeteken

-

Sok magyar párosnak szurkolhatunk a Rally Európa-bajnokság Kanári-szigeteki versenyén, ahol négy páros is rajthoz áll hazánkból. 

Május 12-14. között rendezik a Rally Európa-bajnokság idei harmadik versenyét, mely az első nem portugál és első aszfaltos futam is lesz. 

A versenyre 97 páros nevezett, köztük 20-an Rally2-es autóval. 

A mezőnyben jelen lesz az egyaránt spanyol Efrén Llarena és Nil Solans is, a portugál Fafe Rally, illetve Azori-szigetek Rally két győztese, ugyanakkor ahogy arra számítani is lehetett nem indul Armindo Araújo, aki vezeti a bajnokságot. 

Jó hír, hogy a versenyen négy magyar páros is rajthoz áll, köztük Herczig Norbert és Igor Bacigál bajnoki pontokért is harcolhat, míg Csomós Miklós és Nagy Attila Eb értékelésen kívül indul. 

A 2WD mezőnyt erősítve ugyancsak indul László Martin és Berendi Dávid, valamint Herczig Patrik és Bán Viktor is. Mindkét páros az ERC4-es bajnoki pontokért küzdhet meg, ami mellett Lászlóék az ERC4 junior mezőnyben, míg Herczigék a Clio Kupában lesznek még érdekeltek. 

Amíg Herczig Norberték mindkét idei versenyen indultak már, addig Csomós Mixiék a Fafe Rally, Herczig Patrikék az Azori-szigetek Rally, míg László Martinék a tavalyi Kanári-szigetek Rally után indul ismét az Eb mezőnyben. 

Ennyire sok magyar induló a tavalyi Barum Rallyn volt utoljára egy ERC futamon, ahol öten is rajthoz álltak.

A versenyen 13 szakasz és 194,04 km versenytáv vár a mezőnyre, a Kanári-szigetek Rally minden szakaszáról a WRC+ oldalon lehet élő közvetítést látni. 

Friss