2024. április 25. 18:21

KezdőlapERCSpanyol uralom az Eb-n 

Spanyol uralom az Eb-n 

-

Spanyol versenyzőkről szól a Rally Európa-bajnokság az első két verseny után, hiszen a versenygyőztesek, a szakaszgyőztesek és a verseny élén állók statisztikáját is ők vezetik. 

A portugál Fafe Rallyt Nil Solans, míg az Azori-szigetek Rallyt Efrén Llarena nyerte, ami igazán nagy öröm lehet a spanyol szurkolók számára, és reményt adhat számukra, hogy Dani Sordo visszavonulása után is lehet majd spanyol versenyzőnek szurkolni a rallysport élmezőnyében. 

Az Eb szakaszgyőztesei között is élen áll Efrén Llarena 5 részsikerrel, míg Solans csak 1-gyel marad el mögötte, ugyanannyival, mint a portugál Ricardo Moura. A negyedik helyen az észt Georg Linnamae és az olasz-román Simone Tempestini három-három szakaszgyőzelemmel áll, majd a spanyol Javier Pardo, az észt Ken Torn, és az osztrák Simon Wagner 2-2 szakaszt nyerve következik, de a listára a cseh Erik Cais, a portugál Ruben Rodrigues és az olasz Alberto Battistolli is fel tudott már iratkozni. 

A versenyben vezetők között a spanyol Nil Solans áll az élen 14 szakaszon át való vezetéssel, kettővel többel, mint amivel Ricardo Moura rendelkezik. Rajtuk kívül csupán Erik Cais és Efrén Llarena tudott egy-egy szakasz erejéig versenyt vezetni, a spanyol versenyzőnek pedig az az egy győzelmet is eredményezett a Rally Európa-Bajnokság Azori-szigeteki versenyén. 

A pontversenyt azonban a portugál Armindo Araújo vezeti 3 pont előnnyel Efrén Llarena, és 13 pont előnnyel Nil Solans előtt. 

Friss