2024. április 25. 21:15

KezdőlapERCNagy Attila szerint ő is hibázott, Mixi cáfolja

Nagy Attila szerint ő is hibázott, Mixi cáfolja

-

A Kanári-szigetek Rallyn a 11. helyet szerezte meg Csomós Mixi és Nagy Attila. A páros most indult először a versenyen, így bőven volt tanulni valójuk. Ati szerint nem is az okozta a legnagyobb problémát, hogy sok volt a kanyar, hanem, hogy sok volt közben a ritmus váltás. Saját bevallása szerint, élete legkeményebb diktálását hajtotta végre, nagyon könnyű volt hibázni és szerinte ő is hibázott. 

„Iszonyat nehéz pályák, nagyon szoros időterv és sok éles ritmusváltás jellemezte a versenyt – mondta Ati. – Nagyon sok információt írtunk fel, támpontokat, hogy Mixi is jobban be tudja azonosítani a kanyart, és hogy ha eltévedek, én is visszataláljak. 

Rengeteg volt a ritmusváltás, talán ez okozta a legnagyobb nehézséget. Mixi szereti, ha a bal 3-ból jobb 44-et már a bal 3 előtt bemondom. Utcai tempóban felírva a pályát azonban nem látszik, hogy milyen gyorsan átérsz egy kanyaron, úgyhogy nagyon könnyű volt hibázni. Én is hibáztam, volt úgy, hogy lemaradtam, vagy kicsit előre szaladtam.

Fotó: Csomós Mixi

A 27 kilométeres pálya volt a legkeményebb. 17 perc 20 másodpercet jöttünk, és végig beszéltem. Emlékszem, egyszer már nagyon szerettem volna egy mély levegőt venni és kifújni, lenéztem és láttam, hogy a 34 oldalas itinerben még csak a 16. oldalon járunk. 

Nagyon jól működtek a Hankook gumik. Az első nap közepesekkel kezdtünk, a második körre felraktuk a keményeket, de azzal nem tudtunk olyan gyorsak lenni, úgyhogy másnap csak közepesen versenyeztünk. 

Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok. Nagyon jól éreztem magam, szerintem Mixi iszonyú jól ment. Nem kérdés, hogy van még hová fejlődnünk, de ezért jöttünk az Eb-re, hogy tanuljunk. Ezt a versenyt szerintem jól abszolváltuk, és az egész csapat nevében szeretném megköszönni azt a rengeteg szurkolást, szeretetet, amit kaptunk a verseny alatt, nagyon jól esett.“

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi azonban vitába szállt saját navigátorával: „Nehogy elhidd, hogy Ati hibázott, szerintem ő volt a csapat legjobbja. De tényleg. Egy ilyen versenyen el sem hiszed, hogy milyen nehéz feladata van a navigátoroknak. Ati pedig végig tökéletes munkát végzett. Én nem vettem észre, hogy hibázott volna.“

Csomós Mixi és Nagy Attila következő Európa-bajnoki futama a Lengyel Rally lesz június 11–12-e között, ahol a Fafe Rallyhoz hasonlóan, újra murván kell bizonyítaniuk. 

A Kanári-szigetek Rally eredményeit itt találhatjátok.

Friss