2024. április 25. 09:30

KezdőlapERCCsomós Mixi és az after party

Csomós Mixi és az after party

-

A rallyversenyek általában a hivatalos after partyval érnek véget, ahol a résztvevők kötetlen formában engedhetik ki a feszültséget. Nem volt ez másképp a Kanári-szigetek Rallyn sem, amely után Csomós Mixi navigátorát, Nagy Attilát kértük meg, mesélje el, hogyan is zajlik a verseny vége, az after party és mi történt velük utána…

„Számunkra a verseny a céldobogó utáni parc fermében ér véget – meséli Nagy Attila. – Ide mi visszük be az autót Mixivel. Nekem még annyi feladatom van, hogy a kiszerelt GPS-szel beszaladok a versenyirodába. 

Ez után általában meg szoktunk inni egy sört a srácokkal, de még nem nyugszom meg teljesen, csak miután feloldották a parc femét és vihetjük az autót. 

Fotó: Csomós Mixi

Ezt már a csapat végzi. Az utolsó napközbeni szerviz után elkezdik bontani a szervizparkot. A céldobogó előtti tíz perces szervizben tulajdonképpen csak egy szervizpontunk van. Ez egyébként se sokra elég, hiszen amíg bemész, kijössz, addig is eltelik egy csomó idő, úgyhogy nettó öt perced van az autóval foglalkozni. 

Mindig megszámoljuk, hány autónk van, hány sofőr kell hozzá, a többiekkel pedig egy sörrel szoktunk koccintani, amivel lezárjuk a versenyt. 

Ekkor jön egy nagyon fájdalmas pont: el kell jutni a szállásig. Ilyenkor bárkinek szívesen átadjuk a volánt, csak ne nekünk kelljen vezetni. Ha ketten maradunk Mixivel, akkor ő gyorsan beül jobb oldalra, amivel eldől, hogy én vezetek, de nem szívesen teszem. 

Fotó: Csomós Mixi

A szálláson mindenki lezuhanyoz és utána következik az after party, ahogy említetted. Ez a Kanárin egy elég exkluzív diszkóban volt. Az adminisztratív átvételen kaptunk két belépőt, azzal engedtek csak be, illetve a csapattagok a saját nyakba akasztójukkal is jöhettek. 

Mixivel mind a ketten szeretünk táncolni – nem tudunk, de szeretünk –, de itt se a zene nem volt jó, se tánc nem volt, legalábbis egy ideig. Szerencsére hamar megérkeztek László Martinék és Bán Vityáék, úgyhogy velük jól éreztük magunkat. Hajnal négykor mentünk haza. 

A Kanári-szigetek Rally abból a szempontból speciális volt nekünk, hogy maradtunk még három napot. Gondoltuk, hogy a lányok úgyis ki vannak készülve a rallytól, maradunk még egy kicsit és nyaralunk. 

Fotó: Csomós Mixi

Hétfőn béreltünk egy kabriót, aznap én autóztam körbe a szigetet a párommal, másnap Mixi. Jellemző, hogy Mixi fél nap után visszahozta a kocsit, hogy ő nem akar többet vezetni. 

Fizikálisan nem éreztem fáradságot, mentálisan igen. Az alatt a három nap alatt nagyon ki tudtam kapcsolni, el tudtam engedni magam. Az volt a legjobb, hogy oda mentünk, ahova akartunk, nem kellett semmit időre csinálni, olyan lassan ehettünk, ahogy akartunk…

Egy ilyen verseny után, ahova mindig mindenhová időre mégy, nagyon lehet értékelni egy kis lazaságot. Ez a pár nap úgy feltöltött, hogy azóta is abból élek. 

Fotó: Csomós Mixi

Négy hét van a Kanári-szigetek és a Lengyel Rally között, úgyhogy amikor hazaértünk, gyakorlatilag kezdhettük is a következő verseny szervezését, de ez már egy másik történet.“

Friss