2024. április 20. 00:21

KezdőlapERCHárom magyar páros a Lengyel Rallyn 

Három magyar páros a Lengyel Rallyn 

-

Hétvégén már a Rally Európa-bajnokság negyedik futama következik, a Lengyel Rallyn pedig három magyar egységnek tudunk szurkolni. 

A Lengyel Rallyt idén 14 gyors, murvás szakaszon rendezik meg, a versenytáv pedig 188,1 km lesz. 

Mindez arra a 78 párosra vár, akik a versenyre neveztek. Összesen 24 Rally2-es autóval induló páros áll rajthoz, akik között Herczig Norbert és Igor Bacigál próbál helyt állni. 

A magyar kettős az idei három verseny során a Fafe Rallyn kizárásra került útvonal tévesztés miatt, majd az Azori-szigeteken a nyolcadik, a Kanári-szigeteken pedig a 10. helyen zárt. 

Ugyancsak Rally2-es Skodával áll rajthoz Csomós Miklós és Nagy Attila, akiket továbbra sem értékelnek a Rally Európa-bajnokságban, mivel a Hankook nem regisztrált gumibeszállítója a sorozatnak.  

A népszerű kettős a Fafe Rallyn kezdte Eb szereplését idén, ahol a 10. helyen végeztek, míg második futamukon, a Kanári-szigetek Rallyn a 11. helyen zártak. 

A Rally2-es autóval indulók között lesz a bajnokságot 5 pont előnnyel vezető Efrén Llarena és második helyezett Nil Solans is, akiknek a hazaiak legnagyobb esélyesével, a tavalyi Eb-n harmadik Miko Marczykkal kell megküzdeniük a győzelemért, de az ugyancsak hazai versenyén induló Grzegorz Grzyb és a cseh Filip Mares is képes lehet a győzelemért csatázni. 

A mezőny harmadik magyar párosa László Martin és Berendi Dávid lesznek, akik az ERC4 és ERC4 junior mezőnyben igyekeznek ismét pontot szerezni, ahogy tették azt a Kanári-szigeteken, ahol az ERC4-ben a nyolcadik, a juniorok között pedig a hetedik helyen értek célba. 

A Lengyel Rallyn pénteken este egy szuperspeciál szakasszal kezdődik, majd szombaton hét, vasárnap pedig hat szakasz vár a mezőnyre. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss