2024. április 23. 23:02

KezdőlapERCCsomós Mixi ezúttal még többet akar

Csomós Mixi ezúttal még többet akar

-

Idei harmadik rally Európa-bajnoki futamára készül Csomós Mixi és Nagy Attila a Lengyel Rallyn. A Fafe Rally után másodszorra láthatjuk a magyar párost murván versenyezni, ami úgy tűnik, hogy Mixinek egyre inkább az erősségévé válik és nagyon szeretne ezen a futamon bizonyítani. 

A lengyelországi Mikolajki ad otthont a rally Európa-bajnokság negyedik futamának. Csomós Mixi és Nagy Attila idén eddig két Eb-futamon vettek részt, ezért számukra ez lesz a harmadik. A csapat vasárnap utazott ki, kedden teszteltek, péntek este pedig a szuperspeciállal veszi kezdetét a verseny. A Hankook négyféle murva abroncsai közül a G5-ös közepes, a G7-es puha és az M-es saras gumikat választották, ezek állnak majd a csapat rendelkezésére. 

„Nagyon várom már a versenyt – lelkendezett Csomós Mixi. – Hasonlóan készültünk most is, mint a Fafe és a Kanári-szigetek Rallyra. A Rallymaps alapján sikerült összerakni a pályákat. A hatból négy szerepelt már korábban, ezekből rengeteg belsőkamerás felvételt találtam és néztem. 

Szerintem az Eb-n sokkal nagyobb különbséget tesz a versenyzők között, hogy ki hogyan tudja feldolgozni a pályákat, hogyan látja át őket, mint a versenyzői képességek. Ezért fontos, hogy mi is mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészültek legyünk a pályákból. 

A mezőnyben vannak sokan, akik már mentek ezeken a gyorsaságikon, az hatalmas előny, de a két új pálya mindenkinek új lesz, azok meg azért érdekesek.

A Fafe Rallyn nagyon jól működtek a Hankook puha gumijai, úgy tűnik, hogy nekem is egyre jobban fekszik a murva, pedig elvileg azon kevesebb tapasztalatom van, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok. Az egyetlen aggodalmam, hogy jó időt mondanak, ezért valószínűleg nagy lesz a por. Ha utolérünk egy előttünk rajtolót, akár csak fél perccel is, akkor a porban nehéz lesz látni. Kérvényeztük, hogy mi is két percre rajtolhassunk, meglátjuk, hogy megkapjuk-e. 

Már most nagyon lelkes vagyok, a Lengyel Rallyn nagyon szeretnék a Fafe és a Kanári-szigetek Rallynál is jobb eredményt elérni.”

Friss