2024. április 23. 21:15

KezdőlapERCJobb 3 és Mixi nem veszi el

Jobb 3 és Mixi nem veszi el

-

A Lengyel Rally gyors pályái nem csak a sofőröket, hanem a navigátorokat is komoly feladat elé állította. Nagy Attila saját bevallása szerint is olyan dolgokat élt át Csomós Mixi mellett, amilyet korábban még soha. 

Minden várakozást felülmúlt Csomós Mixi és Nagy Attila szereplése a Lengyel Rallyn, ahol vasárnap már éppen a harmadik helyért voltak versenyben, amikor egy baleset miatt kiestek. De nem csak a mély nyom, hanem a rendkívül gyors pályák is okoztak némi meglepetést a párosnak.

„Még soha sem éltem meg olyat, hogy bemondom a jobb 3-at és Mixi fék nélkül áttolja a kanyart – mondta Nagy Attila. – Ha mondjuk egy 80 jobb 3, 50 bal 2 kombinációt veszünk, akkor már a 80 közepén bemondom hogy jobb 3 és 50, majd amikor érzem, hogy Mixi fékez, akkor folytatom vége bal 2.

Most nem volt fék, úgyhogy többször is előfordult, hogy egy picit késve, már az 50 egyenesen mondtam be bal 2-t. Baj nem lett belőle, de ez például egy újdonság volt számomra, amire jobban kell figyelnem. 

Nagyon sokat tanultunk ezen a versenyen is. Például amikor lejöttünk a második gyorsaságiról, akkor szembesültünk vele, hogy sokkal jobban el kell vállalni ezeket a pályákat. 

A kiesés ellenére nagyon élveztük a versenyt. A csapatban, rajtunk kívül, mindenki profi. A Hankook gumik nagyon jól működtek, amit a mérnök tanácsolt, minden tökéletes volt. Az autó nagyon jól volt beállítva, a szerelő srácok is mindent beleadtak. Hatalmas élmény ilyen profi háttérrel egy ilyen nehéz versennyel megbirkózni. 

Köszönjük a sok szurkolást, és még egy darabig nem szeretnénk felébredni ebből az álomból, amit a Lengyel Rallyn átéltünk.“

Friss