2024. március 28. 13:03

KezdőlapERCMarczyk: Ez egy különleges pillanat volt 

Marczyk: Ez egy különleges pillanat volt 

-

A lengyel Miko Marczyk karrierje első Rally Európa-bajnoki győzelmét szerezte hazai futamán, így érthetően egy életre szóló élmény volt számára. 

Mikolay Marczyk Nagy csatát vívott Nil Solans ellen a Lengyel Rallyn, melyet végül a spanyol riválisa kiesését követően 10 másodperc előnnyel nyert meg Tom Kristensson előtt, így első ERC futamgyőzelmét szerezve. 

“Ez határozottan egy különleges pillanat volt – mondta az idei évben már WRC2-ben induló, de tavaly még az Eb harmadik helyén záró lengyel pilóta az ERC hivatalos oldalának. – Sok jó eredményt sikerült már elérnem a motorsportban, de ez a legnagyobbak közé tartozik. Ez a győzelem igazolja, hogy jól döntöttem, amikor gokart és a motorsport közül választottam. Továbbá arra is bizonyíték, hogy lépésről lépésre haladva jó úton haladok. Próbálok minél több tapasztalatot gyűjteni és növelni a sebességemet, valamint kihasználni az adandó alkalmakat. Ez egy jó stratégiának tűnik.” 

Pedig a győzelem veszélybe is kerülhetett volna, amikor vasárnap két szakasszal a verseny vége előtt a hűtőbe murva került. 

“Egy kilométerrel a szakasz vége előtt ütést éreztem a hűtő környékén és a műszerfalon is nagyon magas volt a hűtővíz hőmérséklete. Akkor azonnal lassítottam, majd a szakaszt teljesítve azonnal félre álltunk, hogy kitisztítsuk a hűtőt. Végül sikerrel jártunk és a győzelem is meglett.” 

A lengyel versenyző győzelmével a bajnokság nyolcadik helyére lépett. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss