2024. március 28. 17:26

KezdőlapERCSolans a kiesés ellenére is pozitív maradt 

Solans a kiesés ellenére is pozitív maradt 

-

Nil Solans az élről kényszerült kiállni a Lengyel Rallyn, miután kormányösszekötője eltört és árokba esett, így a spanyol versenyző nem tudta megszerezni harmadik versenyén harmadik győzelmét. 

Nil Solans idén két versenyen indult a Rally Európa-bajnokságon és a Fafe Rallyn, valamint a Kanári-szigetek Rallyn is nyerni tudott Volkswagennel. 

Az anyagi problémákkal küzdő spanyol versenyző azonban a Lengyel Rallyn, valamint a lett Liepaja Rallyn már Kowax Racing Hyundaijával indulhat, és már az első futamán vezetni tudott, egészen a szombati utolsó szakaszokig, amikor megsérült a kormányösszekötője és árokba csúszott. 

“Az egyik kanyarban volt egy bucka, ami megütötte az autó elejét – mesélte a spanyol pilóta a Rally Európa-bajnokság hivatalos oldalának. – Később próbáltam lassítani és biztonságosan vezetni, ennek ellenére valamit sikerült megütni és megsérült a lengéscsillapító. Ezután egy kilométerrel eltört a kormányösszekötő és lecsúsztunk az útról, szerencsére fa ott éppen nem volt, így az autó sem sérült meg nagyon.” 

A baleset ellenére elégedett Solans az autóval. 

“Nagyon gyorsan próbáltuk megtalálni a jó tempót és nagyon elégedett voltam az autóval, nagyon könnyen lehetett vezetni. A csapat nagyon jó munkát végzett és jól fel lett készítve a Hyundai. Tulajdonképpen egészen a problémáig nagyon jó hétvégénk volt.” 

Nil Solans a kiesés miatt 24 pontos hátrányba került Efrén Llarenával szemben a bajnokságban, de a második helyet sikerült megőriznie. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss