2024. április 26. 20:27

KezdőlapERCCsomós harmadik a shakedownon

Csomós harmadik a shakedownon

-

Csomós Miklós és Nagy Attila remekül kezdték a hétvégét! Az első időt értek el a lettországi Liepaja Rally shakedown szakaszán, a rally Európa-bajnokság idei ötödik futamán, eredményük pedig a kvalifikáción a harmadik idő lehetett volna.

Csomós Miklós és Nagy Attila eredményeit idén nem értékelik a rally Európa-bajnokságon, mivel a Hankook nem regisztrált beszállítója a kontinensbajnokságnak, ettől függetlenül a versenyen értékelésébe beleszámítanak.

Így a magyar skodás kettős a shakedownon volt érdekelt, ahol az Eb-n nem értékelt versenyzők, valamint a nem Rally2-es autóval indulók vehetnek részt. 

Mixiék 1:52,700 perc alatt teljesítették a 3,77 km-es pályát, amit, ha a kvalifikáción ért volna el, akkor Alberto Battistollitól 69 ezreddel, míg Vaidotas Zalától 39 ezreddel maradt volna csak el, és Hayden Paddont 83 ezreddel megelőzve a harmadik idővel zárt volna. 

Az Eb értékelésben érdekelt párosok közül László Martin és Berendi Dávid 2:20,400, míg Herczig Patrik és Varga Kristóf 2:22,500 idő alatt teljesítette a pályát. 

A Liepaja Rallyn szombaton és vasárnap is hat szakasz vár a mezőnyre.

Friss