2024. április 26. 22:33

KezdőlapERCSesks hatalmasat ment, Csomós 11. lett

Sesks hatalmasat ment, Csomós 11. lett

-

Martins Sesks élete első Rally Európa-bajnoki futamgyőzelmét aratta hazai versenyén, a Liepaja Rallyn az összes szakaszt megnyerve. Csomós Miklós számos kaland után a 11. helyen zárt. 

Régen lehetett már akkora győzelmet látni a Rally Európa-bajnokságon, mint amit Martins Sesks aratott hazai versenyén, a lett Liepaja Rallyn. 

A fiatal lett tehetség ugyanis nagy lehetőséget kapott a Rally Európa-bajnokság ötödik versenyére, az MRF Team által támogatva egy Skoda Fabia Rally2 evóval indulhatott. 

Sesks pedig már a Rally2-es Kittel szerelt Skodával is megmutatta gyorsaságát, ami sikerült a Liepaja Rallyn is, ahol mind a 12 szakaszt nyerve utasította maga mögé a teljes mezőnyt. 

A 22 éves versenyző végül 1:10,9 perccel előzte meg Efrén Llarenát, akinek sikerült az utolsó szakaszon visszaelőznie Mikko Heikkilát, így az eb éllovasa még tovább növelte előnyét a bajnokság élén. 

Csomós Miklós és Nagy Attila számára sok kalandot tartogatott a verseny, amit követően a 11. helyen sikerült zárnia.  

Herczig Patrik új navigátorával, Varga Kristóffal a Clio Kupa negyedik helyén zárt, négy célba érőből, míg az ERC4-ben a 14. lett. 

László Martin és Berendi Dávid számára azonban az utolsó előtti szakaszon műszaki hiba miatt véget ért a verseny, a páros az ERC4 kilencedik és ERC4 junior hetedik helyén állt akkor. 

Öt futam után Efrén Llarena már 46 ponttal előzi meg Nil Solanst, míg a harmadik helyen 52 pont hátránnyal Simone Tempestini áll a bajnokságban. 

A Rally Európa-bajnokság három hét múlva a Róma Rallyval folytatódik. 

A verseny eredményei

Friss