2024. április 26. 04:25

KezdőlapERCCsomós Mixi sétára kényszerül

Csomós Mixi sétára kényszerül

-

Minden út Rómába vezet – tartja a mondás, de ezúttal ez egy kicsit bonyolultabb. A GR Motorsport színeiben versenyző Csomós Mixi és Nagy Attila páros Skoda Fabia R5-öse ezúttal az idei Eb-program egyik legrövidebb és legegyszerűbb útvonalán, kevesebb mint 1600 kilométer megtétele után jut el a verseny helyszínére. Csomós Mixi és Nagy Attila szokás szerint repülőn utazik ki, de ezúttal egy kis buszozás, vonatozás, sőt, még egy jó hosszú séta is szerepel a programjukban. 

„Minden Eb-futam más logisztikai kihívást tartogat, de talán a Róma Rallyé a legviccesebb – nevet Nagy Attila. – Általában a versenyautó kijutása a legbonyolultabb, ez most viszonylag egyszerűbb feladat. 

Mi Mixivel repülővel utazunk ki és normális esetben a reptéren bérelünk autót. Ez azonban Rómában nagyon drága. A verseny helyszínétől pár kilométerre találtunk egy másik megoldást, itt a csapat számára szükséges három bérautót annyiért kapjuk meg, mint Rómában egyet.

Ehhez azonban a reptéren buszra kell szállnunk, majd másfél órát utazunk vonattal és a végén még lesz egy két és fél kilométeres sétánk a kölcsönzőig. Odafelé mi intézzük, visszafelé az egész csapat ezt az utat járja be. 

Szerdán a hivatalos teszten veszi kezdetét a programunk. Aznap este hat és kilenc között szeretném megcsinálni az adminisztratív átvételt, mert csütörtök reggeltől már pontos beosztással járhatjuk be a pályákat. Pénteken fejeződik be a pályabejárás és még aznap este lesz az első gyorsasági a Colosseum körül.

A verseny egyik érdekessége a két hosszú pálya. Mixi nagyon jól tud koncentrálni a hosszú gyorsaságikon, de húsz kilométer felett szerintem kell egy–egy pontot találni, ahol lazíthat. Amikor pár éve a Barum Rallyn ilyen hosszú pályákon versenyeztünk, akkor ott fel is írtuk az itinerbe, hogy a következő két kilométer laza, rázd le magad. 

Navigátor szempontból is kihívás egy ilyen pálya, hiszen nekem is koncentrálnom kell, de leginkább sok vizet kell előtte innom, hogy ne száradjon ki a szám. 

 

Mixivel nagyon várjuk már a rajtot, májusban, a Kanári-szigeteken versenyeztünk utoljára aszfalton, remélem, ezúttal sem fogunk csalódást okozni a szurkolóknak.“ 

Friss