vasárnap, augusztus 14, 2022
KezdőlapERCSolans visszalépett, Llarena bajnok lehet Rómában 

Solans visszalépett, Llarena bajnok lehet Rómában 

-

- Hirdetés -

Nil Solans vissza kényszerült lépni a hétvégi Róma Rallytól, így az MRF Team versenyzője, Efrén Llarena már a hétvégén bajnok lehet, ha Simone Tempestini és Alberto Battistolli nem tud elég erős eredményt elérni. 

Nil Solans azt követően, hogy kihagyni kényszerült az Azori-szigetek Rallyt és kiesett Lengyelországban, a Róma Rallytól is visszalépni kényszerült. 

- Hirdetés -

A spanyol versenyző Lengyelországban és Lettországban a KOWAX Racing Hyundai i20 N Rally2-es autójával indult, azonban váratlan probléma miatt az autót nem lehet használni a Rally Európa-bajnokság római versenyén. 

Solans indulását navigátora, Marc Martí sérülése is keresztülhúzta, a tapasztalt navigátor az Észt Rallyn Bruno Bulacia mellett olvasta az itinert. 

- Hirdetés -

Solans Rómában való nem indulásával honfitársa, az MRF Team versenyzője, Efrén Llarena nagyon közel került az eb címhez, és ha Simone Tempestini, valamint Alberto Battistolli nem tud elég erős eredményt a hétvégén elérni, akkor el is dőlhet az év végi elsőség. 

Llarena 46 ponttal vezet Solans előtt, 52 ponttal Tempestini előtt és 59 ponttal Alberto Battistolli előtt. 

A nyolc futamból álló bajnokságban még két verseny lesz hátra Róma után, ezért, ha 70 pontra tudja növelni előnyét Llarena, akkor megszerzi a bajnoki címet. 

A nyolc fordulóból hét eredménye számít az év végi végeredménynél. 

Llarena nyerni tudott idén az Azori-szigeteken, míg a Kanári-szigeteken és Lettországban a második, Lengyelországban negyedik, a Fafe Rallyn pedig tizedik lett. 

Simone Tempestini legjobb eredményét az Azori-szigeteken érte el, ahol negyedik lett, míg Lengyelországban ötödik, a Kanári-szigeteken nyolcadik, Lettországban pedig kilencedik helyen zárt. Az olasz-román versenyző ugyanakkor a Fafe Rallyn nem ért célba, így azt az eredményt tudja dobni. 

Alberto Battistolli ugyanakkor a Fafe Rallyn ötödik helyen zárt, míg Lettországban hetedik, Lengyelországban nyolcadik, az Azori-szigeteken pedig kilencedik lett. Az olasz versenyző a Kanári-szigetek Rallyn való kiesését tudja mínuszolni. 

- Hirdetés -

Friss