2024. április 19. 17:59

KezdőlapERCSolans visszalépett, Llarena bajnok lehet Rómában 

Solans visszalépett, Llarena bajnok lehet Rómában 

-

Nil Solans vissza kényszerült lépni a hétvégi Róma Rallytól, így az MRF Team versenyzője, Efrén Llarena már a hétvégén bajnok lehet, ha Simone Tempestini és Alberto Battistolli nem tud elég erős eredményt elérni. 

Nil Solans azt követően, hogy kihagyni kényszerült az Azori-szigetek Rallyt és kiesett Lengyelországban, a Róma Rallytól is visszalépni kényszerült. 

A spanyol versenyző Lengyelországban és Lettországban a KOWAX Racing Hyundai i20 N Rally2-es autójával indult, azonban váratlan probléma miatt az autót nem lehet használni a Rally Európa-bajnokság római versenyén. 

Solans indulását navigátora, Marc Martí sérülése is keresztülhúzta, a tapasztalt navigátor az Észt Rallyn Bruno Bulacia mellett olvasta az itinert. 

Solans Rómában való nem indulásával honfitársa, az MRF Team versenyzője, Efrén Llarena nagyon közel került az eb címhez, és ha Simone Tempestini, valamint Alberto Battistolli nem tud elég erős eredményt a hétvégén elérni, akkor el is dőlhet az év végi elsőség. 

Llarena 46 ponttal vezet Solans előtt, 52 ponttal Tempestini előtt és 59 ponttal Alberto Battistolli előtt. 

A nyolc futamból álló bajnokságban még két verseny lesz hátra Róma után, ezért, ha 70 pontra tudja növelni előnyét Llarena, akkor megszerzi a bajnoki címet. 

A nyolc fordulóból hét eredménye számít az év végi végeredménynél. 

Llarena nyerni tudott idén az Azori-szigeteken, míg a Kanári-szigeteken és Lettországban a második, Lengyelországban negyedik, a Fafe Rallyn pedig tizedik lett. 

Simone Tempestini legjobb eredményét az Azori-szigeteken érte el, ahol negyedik lett, míg Lengyelországban ötödik, a Kanári-szigeteken nyolcadik, Lettországban pedig kilencedik helyen zárt. Az olasz-román versenyző ugyanakkor a Fafe Rallyn nem ért célba, így azt az eredményt tudja dobni. 

Alberto Battistolli ugyanakkor a Fafe Rallyn ötödik helyen zárt, míg Lettországban hetedik, Lengyelországban nyolcadik, az Azori-szigeteken pedig kilencedik lett. Az olasz versenyző a Kanári-szigetek Rallyn való kiesését tudja mínuszolni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss