2024. április 26. 07:43

KezdőlapERCLászló Martinék kedvenc versenyükön állnának dobogóra 

László Martinék kedvenc versenyükön állnának dobogóra 

-

László Martin és Berendi Dávid kedvenc versenye, a Róma Rally következik a Rally Európa-bajnokságon, ahol szeretne a Renault-s páros a Junior mezőny dobogójára állni. 

László Martin Berendi Dávid navigálásával idén már három Rally Európa-bajnoki futamon indult, és mind a Kanári-szigeteken, mind pedig Lengyelországban pontszerző helyen tudott célba érni az ERC4 junior mezőny hetedik, majd hatodik helyén, valamint mindkét alkalommal az ERC4 kategória nyolcadik helyén célba érve. 

A lett Liepaja Rallyn azonban ez a pontszerző sorozat megszakadt. 

“A Liepaja Rally kivételével mindenhol pontszerző helyen értünk célba – mondta a Rallycafe.hu oldalnak László Martin. – Ez volt a cél Lettországban is, de ott sajnos eltört a féltengelyünk az utolsó előtti szakaszon, így értékes pontokat vesztettünk. A bajnokság 3. helyéről sajnos a nyolcadikra estünk vissza. Elégedettség igy még nincs bennünk, de igyekszünk ezen fordítani.” 

A páros negyedik versenyére a hétvégén Rómában kerül sor, mely versenyt nagyon szeretik, bár idén kissé változnak a pályák a tavalyi évhez képest. 

“Rómát imádjuk! – jelentette ki Martin. – Tavaly is nagyon jól szerepeltünk ezen a versenyen, egészen addig ameddig nem kaptunk defektet, ami miatt sajnos lecsúsztunk a dobogóról. Addig viszont tudtunk gyorsot nyerni és harcolni a dobogóért, ami idén is célunk. A pályák idén mások, csak részben egyeznek a tavalyi szakaszokkal, de nem változtat ez azon, hogy már nagyon várjuk, hogy mehessünk rajtuk.” 

Idén nagyon erős mezőny jött össze mind az ERC4, mind pedig az ERC4 junior kategóriában, ahol minden tizedért komoly csata folyik, azonban így is szeretne kiugró eredményt elérni a Renault-s kettős. 

“Az idei bajnokság nagyon erős, nagyon komoly ellenfelekkel, ahol minden másodpercért nagyon nagy a harc – mondta Berendi Dávid navigátor. – Ami a nehézsége az a szépsége is ennek az évnek, de a cél töretlen: dobogón végezni mind a versenyeken, mind év végén!” 

László Martinék az eddigi eredmények alapján az ERC4-ben a 11., míg az ERC4 junior kategóriában a nyolcadik helyen állnak. 

Rómában 13 szakasz vár a mezőnyre. 

Friss