2024. április 27. 06:56

KezdőlapERCLlarena magabiztos a Róma Rally előtt 

Llarena magabiztos a Róma Rally előtt 

-

Efrén Llarena, az MRF Team versenyzője 46 pontos előnnyel várhatja a hétvégi Róma Rallyt, melyen, ha elég jól szerepel, akár a Rally Európa-bajnoki címet is megszerezheti, miután legközelebbi riválisa, Nil Solans nem indul az olasz versenyen. 

A Kanári-szigetek Rallyt követően ismét aszfaltos versenyt rendeznek a Rally Európa-bajnokságon, és a Róma Rallyt 46 pont előnnyel várhatja Efrén Llarena Nil Solans előtt, míg Simone Tempestini 52, Alberto Battistolli pedig 59 pont hátránnyal követi. 

“Még elég sok pontot lehet elérni a bajnokságban – mondta Efrén Llarena a Rally Európa-bajnokság hivatalos oldalának. – Megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból Rómában, de úgy gondolom, fél szemmel Nil Solans eredményeit is figyelni kell.” 

Azóta azonban kiderült, hogy Nil Solans nem tud indulni az olasz versenyen, így pedig, ha legalább 70 pontra növeli előnyét Llarena Rómában, úgy eldönti az év végi első hely sorsát. 

“A római célunk az, hogy legalább akkora előnyünk legyen a verseny után, mint előtte. Tény, hogy mindig feküdtek a római pályák nekünk, ezért optimisták és motiváltak vagyunk. Nagyon örülök, hogy aszfalton sokat vezethettem már az autót az MRF gumijaival. A Kanári-szigetek Rally második helye nagyon jó volt számunkra, azóta pedig még többet teszteltünk aszfalton.” 

Rómában azonban íy sem lesz könnyű dolga Llarenának, hiszen a mezőnyben rajthoz áll a korábbi kétszeres Európa-bajnok Giandomanico Basso, valamint a verseny tavalyi második helyezettje, Andrea Crugnola is. 

Forrás:fiaerc.com

Friss