2024. április 24. 06:08

KezdőlapERCKomoly szerencsére volt szüksége Llarenának 

Komoly szerencsére volt szüksége Llarenának 

-

Efrén Llarena a negyedik helyen zárta a Róma Rallyt, és bár a dobogót az utolsó szakaszon vesztette el, azonban, ha nincs szerencséje, ez sokkal korábban bekövetkezett volna már. 

Efrén Llarena a Rally Európa-bajnokság idei hatodik, olasz versenyén nagy csatát vívott a harmadik helyért Yoann Bonatoval, a csata pedig csak a Power Stage-en dőlt el, amikor a francia versenyző megelőzte az Eb éllovas spanyol versenyzőt. 

A vasárnap délutáni első szakaszon azonban jókora szerencsére is szüksége volt Llarenának, hogy ne kapjon defektet, amikor a 32 km-es gyorsaságin egy hatalmas sziklát talált el. 

“Elütöttünk egy nagy sziklát az út közepén, a rajttól nagyjából 3 kilométerre – mesélte Efrén Llarena a Rally Európa-bajnokság hivatalos oldalának. – Azonban hatalmas szerencsénk volt, mert bár azt hittem, hogy defektünk van, a gumi csodával határos módon kibírta a szakasz végéig. Nem is értem, hogy miként maradt levegő a gumiban.” 

A szakaszt követően azonban már csak 2 tizeddel állt Yoann Bonato előtt a spanyol versenyző, és végül a csata a Power Stage-en dőlt el, ahol a francia citroenes három tizeddel megelőzte őt, és Bonatoé lett a harmadik pozíció. 

“Előző versenyeken én tudtam megelőzni másokat a Power Stage-en, most azonban fordítva történt, így már tudom, hogy mit érezhettek a riválisaink. Végül azonban sikerült növelnünk a bajnokságban az előnyünket, ami a célunk volt. Talán lehettem volna még gyorsabb is, de nem szerettem volna feleslegesen kockáztatni, mert a célba érés volt a legfontosabb.” 

Llarena hat versenyt követően 58 pont előnnyel vezeti a bajnokságot Simone Tempestini előtt, így a következő, cseh Barum Rallyn jó esélye lesz megnyerni a bajnokságot. 

Friss