2024. április 25. 17:57

KezdőlapERCTempestini már egy kategóriát megnyert az Eb-n 

Tempestini már egy kategóriát megnyert az Eb-n 

-

A Rally Európa-bajnokságon bár még van két verseny, Simone Tempestini már bajnok lett a Michelin Talent Factory sorozatban. 

A Michelin gumikkal vívott sorozatot 2021-ben írták először ki a 28 éven aluli Rally2-es autót vezetők, és Michelin gumit használók számára. 

Idén ez a sorozat a Róma Rallyn zárult és a bajnoki címet Simone Tempestini szerezte meg. 

A bajnoki cím mellett a román-olasz versenyző navigátorával, Sergiu Ituval ellátogathat a gumigyár francia, Clermont-Ferrand-i központjába, ahol megtekintheti a gyárban folyó munkát, valamint a Michelin fontos munkatársaival is találkozhat. Tempestini továbbá a Rally Európa-bajnokság utolsó két versenyére 32 gumit is kap ingyenesen. 

“Nagyon örülök ennek a bajnoki címnek, és biztos vagyok benne, hogy komoly támogatást jelentenek majd a díjak az utolsó két versenyre – mondta Simone Tempestini az ERC hivatalos oldalának. – A Michelin nyújtotta támogatás nagyon fontos a fiatal versenyzők számára. A Michelin gumijaival mindig szerettem versenyezni, mert nagyszerűen használhatók minden körülmény között, emellett nagyon könnyen vezethetővé is teszik az autót. Nagyon boldog vagyok, hogy idén én nyertem ezt a kategóriát.” 

A fiatal skodás a Rally Európa-bajnokság abszolút értékelésének második helyén állnak 58 ponttal Efrén Llarena mögött, így még az Eb cím megnyerésére is van esélye. 

Az Eb a Barum Rallyval folytatódik augusztus végén, míg a szezonzáró verseny helyszíne továbbra sem ismert. 

Friss