2024. április 26. 05:14

KezdőlapERCEladó egy egész flottányi Renault Clio Rally4 és Rally5

Eladó egy egész flottányi Renault Clio Rally4 és Rally5

-

Tíz darab Renault Clio Rally4 és Rally5-ös versenyautó hirdetése jelent meg az egyik nagy versenyautó eladói portálon. A kocsik közt az ERC Clio Trophyjának autói is ott vannak.

Murvás és aszfaltos setup, 6 aszfaltos és 6 murvás kerék, lámpatartók, intercom, és a többi szükséges felszerelés jár az autókhoz. Rajtkész állapotban van tehát a flotta, amely olyannyira alkalmas egy márkakupára, hogy a Clio Trophy by Toksport WRT autóit is észrevettük a csomagban.

A Ghjuvanni Rossi által Rómában használt Clioja és a listavezető Rossi autója mellett ott áll Herczig Patrik 34 CPV 469 rendszámú kocsija is, amivel az idei ERC futamokon versenyzett. Aggódni azonban nem kell, a Clio Trophy mezőnye is ott lesz két hét múlva a csehországi szezonzárón.

„Ott leszünk a Barumon a Clio Trophyban, nem kaptunk jelzést a csapattól, hogy bármilyen fennakadás lenne. Még az is lehet, hogy a Toksport lecseréli a kocsikat és egy teljesen új autót kapunk a szezonzáróra” – mondta Herczig Patrik, amikor felhívtuk a hirdetés kapcsán.

Clio
foto: motorsportauctions.com

A Rally5-ös és Rally4-es Clio a rally piramis alsó két lépcsőfokát jelenti. Tanulásra, tapasztalatszerzésre tökéletesek, értő kezekben pedig meglepően gyorsan is lehet velük közlekedni. Az ewrc adatbázisa szerint 488 darab készült belőlük, több mint 2500 alkalommal álltak eddig velük rajthoz, és a versenyek több mint 90 százalékában célba is értek velük.

Clio
foto: motorsportauctions.com

 

Friss