2024. április 25. 18:48

KezdőlapERCPardo elégedett a fejlődésével 

Pardo elégedett a fejlődésével 

-

A spanyol Javier Pardo tavaly az ERC2 bajnoka lett, idén pedig csatlakozhatott az MRF Team csapatához, ahol a bajnokság negyedik helyéről várhatja a Barum Rallyt

Javier Pardo tavaly Suzuki Swift R4lly S autóval domináns szezont mutatott be az ERC2-ben, ahol mindent versenyt megnyerve lett bajnok. 

A spanyol versenyző idén pedig már az MRF Team csapatában egy Skoda Fabia Rally2 evóval folytatja karrierjét és hat versenyt követően a bajnokság negyedik helyét foglalja el. 

Pardo elárulta, szeretne még fejlődni, de már az eddigi eredményekkel is elégedett. 

“Idén teljesen más szinten zajlik a versenyzés számunkra  mondta a spanyol verseny a Rally Európa-bajnokság hivatalos oldalának.  Tavaly nyomás nélkül vezethettem, és ha nem sikerült egy féktáv, nem számított, idén azonban ez már nem így van. Minden versenyen a maximumot kell hozni. Eddig minden versenyen idén láttam a fejlődést, és bár aszfalton még van mit tenni, azt gondolom, hogy az irány jó. Rómában először vezettem, ezért ott a gumikat is ki kellett tapasztalni.” 

A spanyol versenyző örül, hogy az Eb szezonzáróra a Spanyol Rallyn kerül sor. 

“Természetesen nagyon jó hír, hogy hazai környezetben fejeződik be a szezon. Idén bár nem nyerhetek bajnokságot, de így is szeretnék egy jó eredményért harcolni. Először fogok versenyezni azokon a szakaszokon, ezért nekem is megkell tanulnom. Számos versenyzőnek nagyobb tapasztalata van azokról a szakaszokról, mint nekem.” 

Friss