2024. április 25. 15:09

KezdőlapERCBrutálisan sok magyar induló a Barum Rallyn 

Brutálisan sok magyar induló a Barum Rallyn 

-

Ahogy az várható volt, nagyon sok magyar indulója lesz a Rally Európa-bajnokság utolsó előtti versenyének, a cseh Barum Rallynak. Összesen hét páros áll rajthoz hazánkból. 

Megjelent a Barum Rally nevezési listája, melyen összesen 115 páros szerepel, köztük hét magyar egységgel. 

Herczig Norbert a tavalyi Rally Hungary után ismét Ferencz Ramónnal áll rajthoz a Rally2-es Skodával, de ugyancsak ilyen autóval indul László Martin és Berendi Dávid is, akik a Rally4-es Renault-t cserélik le. 

Herczig Patrik és Varga Kristóf Csehországban is a Rally5-ös Renault-val áll rajthoz az ERC4-es és Clio Kupa mezőnyében. 

Az Eb értékelésen kívüli mezőnyben ismét szurkolhatunk Csomós Miklósnak és Nagy Attilának, de ugyancsak az Eb mezőnyön kívül indul László Zoltán és Bán Viktor a Rally3-as Forddal, Vogel Adrienn és Maricsek Miklós a Rally4-es Forddal, valamint az idén itthon Rally2-ben induló Bartha Nándor és Farkas Martin is, akik egy Peugeot 206-ot állítanak rajtvonalra. 

Vélhetően ezen a versenyen dől el a Rally Európa-bajnoki cím is, melyre jó eséllyel pályázik Efrén Llarena és Sara Fernández, de riválisa, Simone Tempestini és Sergiu Itu is indul Csehországban. 

A Barum Rally pedig nem is kerülhetne megrendezésre Jan Kopecky nélkül, aki Jan Hlousek navigálásával áll rajthoz Rally2-es Skodával és célozza meg a verseny történetében tizedik győzelmét. 

Friss