2024. április 26. 16:45

KezdőlapERCVáratlan fordulat, Efrén Llarena és Sara Fernández a 2022-es Európa-bajnok!

Váratlan fordulat, Efrén Llarena és Sara Fernández a 2022-es Európa-bajnok!

-

Már a Barum Rally előtt eldőlt a Rally Európa-bajnoki cím, Efrén Llarena első Eb címét nyerte Simone Tempestini visszalépése után. 

A Barum Rallyn dőlhetett volna el a Rally Európa-bajnoki cím, miután Efrén Llarena 58 pont előnnyel vezeti a pontversenyt Simone Tempestini előtt. 

A bajnoki címre már csak a spanyol és román versenyző volt esélyes. 

A Barum Rally előtt azonban bejelentette visszalépését a versenytől Tempestini, így már a hétvége előtt eldőlt a bajnoki cím sorsa, Efrén Llarena a pilóták, míg versenyzőtársa, Sara Fernández a navigátorok pontversenyét nyerte meg. 

“Szavakat sem találok – mondta Efrén Llarena a Rally Európa-bajnokság honlapjának. – Ez egy álom, mely négy éve kezdődött, amikor mi indultunk először a Spanyol Rally Team színeiben az Eb-n. Később sikerült megnyernünk az ERC3 junior és ERC3 bajnokságot, most pedig az abszolút bajnokságot nyertük. Ez fantasztikus!” 

A bajnoki cím komoly mérföldkő az MRF Team számára is, hiszen az APRC címek után első Európa-bajnoki címüket szerezték. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

“Nagyon fontos ez az év az MRF Team számára is – tette hozzá Llarena. – Minden erőnket a csapatnak és a gumi fejlesztésnek szenteltük, azt hiszem elértük a célt. Magyszerű munkát végzett az egész csapat.” 

“Nagyon boldog és nagy jelentőségű pillanat ez, amikor az MRF Tyres első Európa-bajnoki címét szerezte – mondta Arun Mammen, az MRF Tyres alelnöke és ügyvezető igazgatója. – A cím jól mutatja az egész csapat munkáját, nagyon fontos, hogy gumiabroncsaink mellett ehhez hasonló bajnoki címek szerepeljenek. Szeretnék gratulálni Efrén Llarenának és Sara Fernándeznek, ehhez a fantasztikus bravúrhoz, továbbá gratulálunk csapatunk többi versenyzőjének is, akik hozzájárultak ehhez a történelmi pillanathoz.” 

“A WRC Promoter és az FIA ERC nevében is gratulálok Efrén Llarenának és Sara Fernándeznek, hogy sikerült megnyerniük az idei bajnokságot – mondta Ian Campbell, a Rally Európa-bajnokság menedzsere. – Továbbá gratulálok az MRF Teamnek is a történelemíráshoz.” 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Campbell hozzátette, hogy a Rally Európa-bajnokság szervezői mindent megtettek, hogy Simone Tempestini rajthoz álljon Csehországban, de végül nem jártak sikerrel. 

“Minden lehetőséget kihasználva igyekeztük segíteni Simone Tempestini indulását a Barum Rallyn, hogy versenyen dőlhessen el a bajnoki cím – tette hozzá Campbell. – Sajnos nem sikerült Simonét rávenni a versenyen való részvételre, de reménykedik benne, hogy a Spanyol Rallyn rajthoz tud állni.” 

Efrén Llarena révén Spanyolország 1980 után ünneplhet ismét Rally Európa-bajnoki címet, akkor Antonio Zanini lett bajnok.

Friss