2024. április 18. 17:55

KezdőlapERCAmikor magyar győztest avattak a Barum Rallyn (videó)

Amikor magyar győztest avattak a Barum Rallyn (videó)

-

A Barum Rally az egyik legkedveltebb külföldi verseny a magyar versenyzők körében, azonban csupán egyszer fordult elő, hogy a győztesnek magyar himnuszt játszottak. 1987-ben ugyanis Ferjáncz Attila és dr. Tandari János volt a cseh futam leggyorsabbja.

Akkoriban a Barum Rallyn még 27 gyorsasági szakasz volt. Ferjánczék a kilencedik gyorsaságin álltak végleg az élre, előtte a német Peter Holubbal csatáztak. A végén 1 perc 9 másoperces előnnyel nyert a magyar páros, de a második helyen már nem a német duó, hanem a szintén Audival versenyző Leo Pavlik ért célba. A harmadik Baumschlager hátránya már több mint 8 perc volt.

A Barum akkoriban majdnem 100 kilométerrel hosszabb volt mint a 2022-es verseny. A 27 gyorsasági össztávja 297 kilométer volt, a leghosszabb szakasz pedig 30 kilométeres volt. A 76 indulóból csak 25-en értek célba.

Ferjánczéknak ebben az évben a Barum hozta meg az áttörést, az előtte levő két versenyen kiestek, de utána megnyerték a Rajd Polskit, a Bohemia Rallyt és a Rally Hebrost is.

A felvétel kommentátora Dávid Sándor.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss