hétfő, október 3, 2022
KezdőlapERCHerczig Norbi újra Ferencz Ramónnal versenyez a Barumon

Herczig Norbi újra Ferencz Ramónnal versenyez a Barumon

-

- Hirdetés -

Közel tíz hónappal a tavalyi Rally Hungary után újra Ferencz Ramón navigátorral indul az ERC-ben Herczig Norbert. A ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria versenyzői a 2022-es Barum Rallyn jubileummal folytatják a közös munkát, ez lesz 25. közös ERC versenyük.

Egy évvel ezelőtt remekül sikerült a csehországi kaland, Herczig Norbert és Ferencz Ramón negyedik lett a Barumon, a dobogótól mindössze 3.8 másodperc választotta el őket. Az idei versenyt is a szokásos teszttel kezdte a páros, az érzés pedig olyan volt mint az elmúlt 24 közös versenyen.

- Hirdetés -

„Ramón ugyanott folytatta ahol abbahagyta tavaly, ugyanazzal a higgadtsággal és jó ritmusérzékkel diktálta az itinert. Új abroncsot kaptunk a tesztre, amit ezekre a pályákra fejlesztettek, sajnos ezeket ezeken a kilométereken nem tudtuk teljesen kiismerni, az első gyorsaságikon folytatni kell majd ezt a munkát. A Skoda Fabia Rally2 evo ismét tökéletesen működött, a beállításokat pedig verseny közben is folyamatosan finomítjuk” – foglalta össze a teszt eseményeit Herczig Norbert.

A Barum Rallyn ebben az évben 13 gyorsasági szakaszt jelöltek ki a szervezők. A gyorsaságik teljes távja 202.57 kilométer lesz, a rally össztávja 624 kilométer lesz.

- Hirdetés -

„Korábban mentünk már a pályák többségén, vagy a korábbi versenyeken szerepeltek, vagy fordított irányban mentünk rajtuk, vagy a pályabejáráson ismertük meg őket.  Mindössze kettő új szakasz van, ezeket kell jól felírni a pályabejáráson, de biztos vagyok benne, hogy ez jól fog sikerülni, megvan már ez a fajta rutinunk. Hatalmas lendületet ad, hogy tavaly ennyire jól sikerült a Barum, egy évvel ezelőtt beérett az addig elvégzett munka gyümölcse. Ebben az évben másfajta kihívás vár ránk, de ettől függetlenül nagyon várjuk a hétvégét, mert szeretjük a Barum Rallyt. A pályák egy része hasonlít a hazai pályákhoz, a helyiek is nagyon szeretik a rallyt és a hangulat is fantasztikus” – mondta Herczig Norbert.

Kanári-szigetek
foto:@World / Red Bull Content Pool

Herczig Norbert és Ferencz Ramón már csapatbajnoki cím birtokában érkezik a csehországi versenyre. Az MRF csapat nem csak az egyéni Európa-bajnoki címet szerezte meg, hanem a csapatok értékelésében is első lett.

„Nagyon büszkék vagyunk a csapatbajnoki címre, és a csapattársainkra, a spanyol párosra, akik megnyerték egyéniben a bajnokságot. Pontosan látjuk, hogy a mi részünk mekkora ebben a sikerben, és nagyon büszkék vagyunk ezekre a címekre, mert ezekért mi is sok áldozatot hoztunk” – értékelte a sikereket Herczig Norbert.

A Barum Rally központja a Budapesttől mindössze 315 kilométerre levő Zlín, ezért a versenyre szokás szerint sok magyar szurkoló utazik. Norbiék mindig nagyon várják ezt a futamot, mert remek alkalom, hogy megköszönjék az egész éves támogatást.

Ezen a hétvégén nincs magyar bajnoki futam ezért még több magyar szurkolót várunk. Nekünk ez mindig hatalmas motiváció, mert fantasztikus érzés, amikor a pálya szélén érezzük a rallyt értő szurkolók támogatását. Ők is látják, hogy mennyi munka van az ERC szereplés mögött, hálásak is érte, mi pedig igyekszünk mindent megtenni, hogy megköszönjük a támogatást. Örülünk, hogy itt lesznek, és kérjük, hogy szurkoljanak minden magyar párosnak, hiszen sokan leszünk az 51. Barum Rallyn” – fejezte be Herczig Norbert.

Herczig
Fotó: @World / Red Bull Content Pool
- Hirdetés -

Friss