2024. április 26. 01:14

KezdőlapERCKopecky 10-szer nyert, Herczig ötödik, László 7. 

Kopecky 10-szer nyert, Herczig ötödik, László 7. 

-

Jan Kopecky simán nyerte a 2022-es Barum Rallyt, így a verseny történetében tizedik alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak. Herczig Norbert ötödik, míg László Martin hetedik lett. 

Vasárnap délután az első szakaszra hatalmas eső érkezett, majd a második szakaszon már javultak a körülmények, de továbbra is esett, a Power Stage-en, azonban csak a verseny első három helyén álló versenyzőnek kellett esőben vezetnie. 

Jan Kopecky az első napi fél perces előnyét vasárnap beosztva könnyedén nyert, és karrierje során 10. győzelmét szerezte a zlíni versenyen. 

A második helyért már sokkal kiélezettebb verseny zajlott, Filip Mares, Erik Cais és Simon Wagner között. A csata pedig még egy fordulatot tartogatott a Power Stage-en, ahol Wagner árokba csúszott, de csak pár másodpercet vesztett vele, míg Erik Cais a szakasz végén szerzett defektet. 

A második helyet végül Filip Mares szerezte meg 37.6 másodperccel Kopecky mögött, azonban 1.7 másodperccel Simon Wagner és 8.8 másodperccel Erik Cais előtt. 

Herczig Norbert és Ferencz Ramón kiválóan vezetett az egész versenyen és nagyszerűen használta ki riválisai problémáit, így az idei legjobb eredményével az ötödik helyen zárt csapattársa, Simone Campedelli előtt. 

László Martin és Berendi Dávid teljesítménye pedig még jobb volt helyenként, mint Herczigé, hiszen a pécsi versenyző először indult Rally2-es autóval Eb-n, azonban a nagyon változatos körülmények ellenére is a hetedik helyen zártak. 

Vasárnap délután, amint arról már beszámoltunk Alberto Battistolli hatalmasat esett és navigátora, Simone Scattolin meg nem erősített hírek szerint kórházba került. 

Ken Torn ugyancsak az első délutáni szakaszon csúszott ki és ütötte meg Fordja elejét, majd később megállva és megjavítva a következő szakaszig jutott, ott azonban végleg félre kellett állnia. 

Az Európa-bajnokságot már a Barum Rally előtt megnyerő Efrén Llarena 57 pont előnnyel vezet a Spanyol Rally előtt a második helyre lépő Javier Pardo előtt, míg a harmadik helyen Simone Tempestini áll 58 pont hátránnyal. Llarena sajnos a szombati második szakaszon rohant fának, ami után kórházba került.

Herczig Norbert pedig a cseh Power Stage-en második helyen zárva és négy bónusz pontot szerezve a bajnokság nyolcadik helyére lépett. 

Csomós Miklós és Nagy Attila ugyancsak kiváló eredmény felé haladt, amíg a szombati utolsó előtti szakaszon balesetet nem szenvedett, ami után a navigátor kórházba is került kivizsgálásra.

Barum Rally, nem hivatalos végeredmény 
1 #4 Jan Kopecky / Jan Hlousek (CZE) Skoda Fabia Rally2 evo 1:59:27.6
2 #12 Filip Mares / Radovan Buche (CZE) Skoda Fabia Rally2 evo +37.6
3 #11 Simon Wagner / Gerald Winter (AUT) Skoda Fabia Rally2 evo +39.3
4 #6 Erik Cais / Petr Tesinsky (CZE) Ford Fiesta Rally2 +46.4
5 #9 Herczig Norbert / Ferencz Ramón Skoda Fabia Rally2 evo +3:43.1 
6 #7 Simone Campedelli / Tania Canton (ITA) Skoda Fabia Rally2 evo +4:07.4
7 #17 László Martin / Berendi Dávid Skoda Fabia Rally2 evo +6:21.3 
8 #15 Albert von Thurn und Taxis / Bernhard Ettel (GER / AUT) Skoda Fabia Rally2 evo +6:28.2
9 #14 Adam Brezik / Ondrej Krajca (CZE) Skoda Fabia R5 (ERC) +6:55.0
10 #3 Javier Pardo / Adrián Pérez (ESP) Skoda Fabia Rally2 evo +7:16.2

További eredmények

Friss