2024. március 29. 08:15

KezdőlapERCTechnikai hiba miatt nem jött össze a győzelem a nők között Vogel...

Technikai hiba miatt nem jött össze a győzelem a nők között Vogel Adrinak

-

Technikai probléma miatt a női értékelés első helyéről kényszerült feladni a Barum Rallyt Vogel Adrienn és Maricsek Miklós. A Roger Racing Team versenyzőpárosa az RC4 kategória 14. helyén állt amikor kuplunghiba miatt kiestek.

Az RC4-es és a háromfős női kategóriában induló Vogel Adrienn és navigátora, Maricsek Miklós elképesztő tempóban versenyzett a rali első másfél napján: szombaton este, négy gyorsasági után az első helyezettől mindössze 1.8 másodpercnyire zártak a női rangsorban. A vasárnapi első gyorson (SS8) át is vették a vezetést, de a következő pályán kuplunghiba miatt már nem tudtak elrajtolni.

“Nagyon fáj ez most, mert jól működtünk együtt az autóval, jól ment a navigálás is, fantasztikus csatában voltunk a női versenyzőkkel és néhány sráccal is. Megvolt a tempó, megvolt a flow, az autó is remek volt. Éppen átvettük a vezetést, amikor az SS9 rajtjában egyszer csak elromlott a teljesen új kuplung, nem volt kihajtásunk, úgy kellett kitolnunk a kocsit. Szerettünk volna egy jó eredménnyel hazamenni, de ez nem sikerült, a rali sajnos ilyen. Köszönjük a csapatnak a fantasztikus munkát, ez nem az ő hibájuk, köszönjük a partnereinknek és az elképesztő magyar szurkolóknak, akik mindenhol magyar zászlóval vártak minket” – foglalta össze a hétvége eseményeit Vogel Adrienn.

A duó az RC4 értékelés 14. helyén állt a nyolcadik gyorsasági végén, 9 perc 53 másodperc volt a hátrányuk a vezető Laurent Pellier mögött. A női mezőnyben 0.3 másodperccel vezettek a szintén Rally4-es autóval induló bolgár versenyző előtt, az R2-es Peugeot 208-cal induló román páros pedig 11 perccel volt mögöttük.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss