2024. március 28. 23:41

KezdőlapERCAz MRF saját Kalle Rovanperát szeretne 

Az MRF saját Kalle Rovanperát szeretne 

-

Az indiai MRF Team idén Európa-bajnok lett a pilóták és navigátorok, valamint a csapatok között is, azonban szeretnék kinevelni a saját Kalle Rovanperájukat is. 

“A fiataloké a jövő – jelentette ki Vivek Ponnusamy, az MRF Team képviselője a Rally Európa-bajnokság hivatalos oldalának. – Szeretnénk egy saját Kalle Rovanperát a Rally Európa-bajnokságon, és ehhez kitűnő alap ez a bajnokság.” 

Az MRF Team ezért is adott évközben lehetőséget az ERC2 tavalyi bajnokának, Javier Pardonak, a lett Martins Sesks-nek, valamint az idén Eb címet szerző Efrén Llarenának is. 

“Elkötelezettek vagyunk a fiatal versenyzők népszerűsítése mellett minden szinten, Eb-n és nemzeti bajnokságban is. Sok versenyzőnek próbálunk segíteni nemzeti bajnokságban, hogy aztán az Eb-n indíthassuk őket. Ezért is kapott lehetőséget Efrén, Javier és Martins is.” 

Ugyanakkor tapasztalt versenyzőkre is szüksége van a csapatnak. 

“A fiatal versenyzők mellett azonban tapasztaltabbakra is szükség van, olyanokra, mint Herczig Norbert és Simone Campedelli. Ők azok, akik, ha szükség van rá, segíthetnek fontos pontokat, bajnoki címet szerezni kiegyensúlyozott és megbízható teljesítményükkel.” 

2023-ban valószínűleg marad az MRF csapatában Efrén Llarena és navigátora, Sara Fernández, a többi versenyző jövője még kérdéses, de az indiai gumigyártó szeretne az EB különböző kategóriában is versenyzőt indítani. 

“Jövőre tovább erősödik csapatunk, még több versenyzőnk lesz, de hogy kik, még a jövő kérdése. Szeretnénk minden kategóriában több autót indítani, olyanokat is, akik képesek lehetnek az ERC3 és ERC4 bajnoki címét megszerezni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss