2024. április 25. 20:51

KezdőlapERCMRF Team: A könyörtelen munka kifizetődött 

MRF Team: A könyörtelen munka kifizetődött 

-

A gumigyártó csapat, az MRF Team lett az első indiai gyár, mely Európában komoly sikert tudott elérni, miután a Barum Rally előtt megnyerte a pilóták és navigátorok Európa-bajnoki címét is. 

Az MRF Team már korábban bírta nevét a rallysport történelem könyvébe, amikor több bajnoki címet is nyert az Ázsia-Óceánia Rally Bajnokságban, 2012-ben Chris Atkinson, 2013-ban, 2016-ban és 2017-ben Gaurav Gill, 2014-ben Jan Kopecky, 2015-ben Pontus Tidemand szerzett bajnoki címet. 

Llarena és Fernández úton a győzelem felé az Azori-szigeteken
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Az indiai gumigyártó óriás 2020-ban nevezett be először a Rally Európa-bajnokságba Craig Breennel és Emil Lindholmmal, majd 2021-ben az ír versenyző mellett Simone Campedelli indulhatott az Eb-n. Breent a Róma Rally után Jari Huttunen, Dani Sordo és Nil Soland váltotta. 

Pardo az ERC2 bajnokaként idén akár második lehet
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

2022-re azonban csak Simone Campedelli maradt a csapatban, akihez csatlakozott a 2021-es második helyezett Efrén Llarena, valamint ötödik helyezett Herczig Norbert is. A csapat a szezon során tovább bővítette létszámát, az ERC2 23021-es bajnokával, Javier Pardoval, majd a lett Liepaja Rallyn és Róma Rallyn a lett Martins Sesks-el. 

Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Baru8m Rallyn az ötödik helyen zártak
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Efrén Llarena leigazolása pedig telitalálatnak bizonyult, hiszen a Barum Rally előtt a spanyol pilóta és navigátora, Sara Fernández is megszerezték első Eb címüket, ami az indiai MRF számára az első komoly bajnoki címet is jelentette. 

Campedelli a hazai versenyén lett második
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A Barum Rallyt követően pedig Javier Pardo a pilóták bajnokságának második helyére lépett, míg Herczig Norbert számára elérhetővé vált az ötödik hely, miután a szezonzáró Spanyol Rally előtt csupán 15 pont a hátránya, csapattársa Simone Campedelli és a spanyol Nil Solans mögött. 

“A bajnoki cím egy álom az egész csapat számára – mondta Vivek Ponnusamy, az MRF Team képviselője. – És még megszerezhetjük a másodiki helyet is Javier Pardoval. Ehhez azonban kemény munka kellett mindenkinek a részéről. Korábban még sose nyert indiai cég FIA bajnokságot, különösen a rallysportban nem. Nagyon nagy büszkeséget jelent már az is számunkra, hogy Európában versenyezhetünk és komoly eredményeket érhetünk el az európai versenyzők és csapatok között.” 

Sesks is nyerni tudott az MRF abroncsain
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A sikerhez azonban az egész csapat munkája kellett. 

“Ez a siker a fejlesztőcsapatnak, a gyártócsapatnak, a menedzsmentnek, a szerelőknek, a versenyzőknek a kemény munkájával volt elérhető. Idén nagyon jó volt látni, hogy mindenkiben meg van az éhség a siker iránt, senkit sem láttam a szezon során, hogy könnyelmű lenne.” 

Friss