2024. április 19. 17:23

KezdőlapERCAz Eb mezőnyben is szurkolhatunk magyar indulónak Spanyolországban

Az Eb mezőnyben is szurkolhatunk magyar indulónak Spanyolországban

-

A Spanyol Rally egyedülálló futam lesz idén, hiszen a Vb és az Eb mezőnye közös versenyen áll rajthoz. László Martin révén pedig magyar induló is lesz a kontinensbajnokság mezőnyében. 

A Spanyol Rally világbajnoki mezőnye után megjelent az Európa-bajnokságon indulók listája is, melyen egyedüli magyar indulóként László Martin és Berendi Dávid neve is szerepel. 

Az Eb szezonzáró mezőnye sajnos nem lesz túl nagy, mindössze 21 párosból áll, akik közül csupán hat indul Rally2-es autóval, azonban köztük szerepel az Európa-bajnok spanyol Efrén Llarena-Sara Fernández páros is, valamint a francia Yoann Bonato-Benjamin Boulloud, az olasz Alberto Battistolli-Simone Scattolin, a spanyol Javier Pardo-Adrián Pérez és a Xevi Pons-Álex Haro kettős is. 

Amennyiben Pardo legalább négy pontot tud gyűjteni, úgy az Eb második helyén zárhat, így kettős spanyol siker születhet az idei szezonban. A második helyre még esélyes Alberto Battistolli is, azonban az ő esélye inkább matematikai csak. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss