2024. március 29. 13:18

KezdőlapERCKétévente lenne Katalán Rally, mégis évente lenne spanyol WRC futam

Kétévente lenne Katalán Rally, mégis évente lenne spanyol WRC futam

-

A Spanyol Rally 2024-től valószínűleg csak kétévente kerül a WRC naptárba, azonban mégis minden évben lehetne spanyol futam, miután a Kanári-szigetek Rally is vb mezőnyt szeretne vendégül látni.

A Spanyol Rally helyét minden bizonnyal jövőre a Közép-Európa Rally veszi át, mely Németország, Ausztria és Csehország közös WRC futama lesz.

Fotó: Hyundai Motorsport

A Katalán Rallyként is ismert verseny így csak 2024-ben kerülhet ismét a WRC naptárba, azonban a Marca lap szerint mégis minden évben lehetne spanyol WRC futam 2024-től, miután a Kanári-szigetek Rally szervezői is bejelentették, hogy WRC naptárba szeretnének kerülni.

A Kanári-szigetek Rallyt 1977-ben hozták létre El Corte Inglés néven, 1982-től már Európa-bajnoki futam lehetett 2003-ig, majd 2010 és 2012 között IRC futam volt, 2013-ban, majd 2016-tól ismét kontinensbajnoki rendezvény lett.

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Ahhoz, hogy a spanyol szigeten is WRC futam lehessen, a helyi kormány támogatására is komoly szükség lesz.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss