2024. április 26. 00:22

KezdőlapERCTöbb mint 40 fős mezőnyben kezdi az ERC-t a két magyar páros

Több mint 40 fős mezőnyben kezdi az ERC-t a két magyar páros

-

A Fafe Rally nevezési listáján több mint 40 Rally2-es versenyzőpáros szerepel közte két magyar duó, László Martin és Berendi Dávid, illetve Csomós Miklós és Nagy Attila.

30-as és 31-es rajtszámot kapta a két magyar Skoda Fabia. Mindketten a Fabia evo változatával indulnak, és harcban lesznek az ERC pontokért, hiszen Csomósék is új abroncsokra váltottak, amelyekkel már az Eb mezőnyben értékelik őket is. A viszonylag magas rajtszám nem tiszteletlenség, Pontus Tidemand is csak a 32-est kapta…

Az 1-es rajtszám természetesen a tavalyi bajnok Efrén Llarenáé, aki idén is az MRF csapatban versenyez. Csapattársai Mads Ostberg, Simone Campedelli, Martin Sesks és Andrea Mabellini lesznek.

Ostberg
foto: Mads Ostberg

A legfrissebb nagyágyú aki bejelentkezett a bajnokságba Hayden Paddon, az ő BRC hátterű Hyundai i20-asa a 2-es rajtszámot kapta, hármassal pedig Craig Breen indul a Hyundai Portugál importőre által nevezett i20-szal. Szintén a vb-re készül a portugál versenyen Miko Marczyk, Georg Linnamäe és Fabrizio Zaldivar is.

Paddon
foto: Hayden Paddon

A mezőnyben rajtuk kívül is sorakoznak a tapasztalt versenyzőpárosok és a feltörekvő fiatalok, nem túlzás ha azt mondjuk, hogy a Rally2-es indulók felétől nem lenne meglepetés egy dobogós eredmény.

A nevezési listán ott van Bacigál Igor neve is, ő Eric Cais-nak navigál egy új Skoda Fabia RS-ben. Nem szerepel viszont az indulók közt Herczig Norbert és Ferencz Ramón, a háromszoros ERC dobogós duó ebben a szezonban a WRC2-ben versenyez majd, ők a Horvát Rallyval kezdenek.

A Fafe Rallyt március 10-12. között rendezik. Az ERC nevezési lista itt elérhető, a nemzeti indulók listáját március 1-én teszik közzé.

László Martin
foto: Topp Cars Rally Team

 

Friss