2024. május 02. 21:12

KezdőlapERCOpellel jön Max McRae a Rally Hungaryra

Opellel jön Max McRae a Rally Hungaryra

-

A 18 éves versenyző, aki a múlt hónapban bejelentette, hogy az ERC Junior kategóriájában indul, most a versenyautó típusát és a csapatot is közzétették. Max McRae a portugál The Racing Factory csapat Opel Corsa Rally4-es autójával vesz részt a bajnokságban és ezzel a csapattal érkezik a Rally Hungaryra is.

Az autóválasztás akár hagyományörzőnek is tekinthető, mert Max McRae nagyapja, Jimmy McRae kilenc rally Európa-bajnoki futamot nyert Opel versenyautókkal.

„A nagyapám neve összefort az Opel Ascona 400-zal – sok sikert aratott, és majdnem megnyerte az 1982-es Európa-bajnoki címet az Opellel, szóval nagyon jó, hogy visszatérhetek egy olyan márkához, amely olyan fontos volt számára” – mondta Max McRae. Igaz ez alapján akár Ford Fiesta Rally4-gyel is mehetne, hiszen a Forddal meg édesapja aratott emlékezetes sikereket…

Max McRae
Max McRae és Jimmy McRae – foto: Max McRae

„Sokat hallottam az Opel Corsáról. Az autó bitang jól néz ki, és gyors is. A Rally4-ben nagyon szoros a mezőny, ezt tudjuk, de hisszük, hogy a Corsa jelenti az előrevezető utat, és a The Racing Factory lesz az a csapat, amely szállítja nekünk az autót, hogy segítsen  elérni az eredményeket. Fantasztikus év lesz.

McRae az ERC miatt Ausztráliából visszatér a szülőföldjére Skóciába, és a McRae család székhelyére, Lanarkba költözik.

„Szeretem Ausztráliát, és szeretek Ausztráliában rallyzni, de Európa az a hely, ahol élned kell, ha karriert szeretnél építeni ebben a sportágban – és nekem eltökélt szándékom, hogy karriert csináljak ebben a sportágban” – magyarázta a költözés okát McRae. „Annyira klassz visszatérni Lanarkhoz. A család is ott van, és a rally család is ott van. Amit igazán várok az az lesz, hogy mindenkivel találkozzam a The Racing Factoryból, és természetesen először vezethessem az Opel Corsa Rally4-et.

„Büszkeség és felelősség, hogy idén velünk van Max. Tudjuk, hogy a McRae név sok érzelmet hordoz a médiában, de nem veszíthetjük el a hangsúlyt, hogy továbbra is versenyképesek és megbízhatóak legyünk annak érdekében, hogy 2023-ban elérjük az általunk elképzelt eredményeket. Szeretnék köszönetet mondani a McRae családnak a szervezetünkbe vetett bizalomért, és remélem, hogy ez a partnerség hosszú évekig tart majd” – mondta Aloísio Monteiro, a The Racing Factory alapítója és vezérigazgatója, akinek csapata Mikko Heikkilä ERC1-es autóját is felkészíti.

Max McRae május 19. és 21. között kezdi meg a Junior ERC-t a Lengyel Rallyn.

„Ez lesz a tűzkeresztség” – mondta McRae. „Megérkezek Ausztráliából, és egyenesen Európa egyik leggyorsabb murvás rallyjára váltok. És amikor azt gondolja valaki, hogy Mikołajki környékén gyorsak az utak, akkor vessen egy pillantást a Junior ERC második fordulójára Lettországban, és megérti, miről is szólnak a gyors pályák. Őrület lesz, és én már el akarom kezdeni.”

A Junior ERC zárófutama is a Rally Hungary lesz, így a magyar versenyen a McRae család egyik tagja is versenyutóban ül majd.

Max McRae
foto: Max McRae

 

 

Friss