2024. április 27. 01:44

KezdőlapERCCsomós Mixiék hideg gumin parádéztak, László Martinék piros zászlót kaptak a kvalifikáción

Csomós Mixiék hideg gumin parádéztak, László Martinék piros zászlót kaptak a kvalifikáción

-

Nem volt eseménytelen a Kanári-szigetek Rally kvalifikációja, ahol Csomós Mixiék hideg gumikon autóztak harmadik időt, László Martinék piros zászlót kaptak, Efrén Llarena balesetet szenvedett, végül a helyi José Antonio Suárez nyert.

Egy 3.09 km-es szakaszon rendezték a Kanári-szigetek kvalifikációját, melyet gyorsan meg is kellett szakítani, miután az Európa-bajnok Efrén Llarena és Sara Fernández eltalált egy sziklát, defektet szedett össze, és a felnin kicsúszott. A skodás páros nem sérült meg, de autójuk mentése miatt meg kellett állítani a rajtoltatást, éppen Csomós Miklós és Nagy Attila előtt, akik pár perc várakozás után rajtolhattak csak.

A hideg gumik azonban nem zavarták a magyar párost és csupán 1 tizeddel maradtak el az addig leggyorsabb Yoann Bonato mögött, később José Antonio Suárez vette át a vezetést, de a spanyol versenyzőtől is csupán 3 tizeddel maradtak el Mixiék és zártak végül a harmadik helyen.

László Martin és Berendi Dávid ugyancsak hátráltatva lett, miután az előttük induló spanyol Enrique Cruz balesetet szenvedett, ezért piros zászló lépett érvénybe és a pécsi párosnak lassítani kellett.

A verseny további menetrendjéről itt lehet olvasni.

Eredmények

Friss