back to top
2024. július 16. 15:14

KezdőlapERCMax McRae szoros versenyre számít Lengyelországban

Max McRae szoros versenyre számít Lengyelországban

-

A 18 éves Max McRae első ERC futamán áll rajthoz a Lengyel Rally alkalmával. Alister McRae fia és Colin McRae unokaöccse szoros és nagy tempójú versenyre számít a hétvégén. 

Max McRae idén a Junior ERC bajnokságban áll rajthoz és karrierje első Eb futamára YouTube felvételekkel készült. 

“Azt hiszem nem maradt egyetlen Lengyel Rallyról készült videó sem, amit ne néztem volna meg – mondta az ausztrál pilóta az ERC hivatalos oldalának. – Tetszik az a sebesség, amivel a lengyel pályákon lehet közlekedni, pont a tempó miatt szeretem a rallysportot. A gyors versenyeken általában közel vannak egymáshoz a versenyzők, azt várom, hogy nagyjából mindenki egyforma sebességgel halad majd és apró részletek döntenek majd csak.“ 

Max a The Racing Factory által felkészített Opel Corsa Rally4-gyel debütál az ERC-ben. 

“Nagyon izgatott vagyok az első Eb futamom előtt, mert pont azért költöztem Európába Ausztráliából, hogy ebben a sorozatban tudjak tanulni. Nagyon örülök, hogy az első komoly lépéseket egy olyan profi csapattal tehetem meg, mint a The Racing Factory, már a felkészülés során nagyon elszántan dolgozott Aloisio Monteiro csapata.” 

A Junior ERC mezőnyében 16 páros áll rajthoz Rally4-es autóval Lengyelországban, köztük Herczig Patrik és Varga Kristóf is. 

“Nagyon szép mezőny áll rajthoz a juniorok között és biztosan nagyon kiélezett csata lesz. Örülök, hogy ebben a sorozatban tudok indulni és itt tehetem meg a következő lépést karrieremben. Portugáliában indultam egy versenyen Rally4-es Peugeot-val, mely nagyon hasonlít az Opelhez, és sokat tanultam verseny közben.” 

Fotó: Max McRae Motorsport

Friss