2024. március 28. 16:43

KezdőlapERCMartins Sesks első 2023-as győzelme előtt?

Martins Sesks első 2023-as győzelme előtt?

-

Martins Sesks tavaly hazai pályán, a lett Liepaja Rallyn elképesztő dominanciát mutatott be, ami jól mutatja azt is, hogy a gyors pályák igazán fekszenek számára, és pont ilyen gyors pályákon kerül sor a Lengyel Rallyra. 

Martins Sesks tavaly minden szakaszt megnyerve tudta első ERC futamgyőzelmét megszerezni a lett Liepaja Rallyn. 

Miért is volt képes ilyen domináns teljesítményre a lett pilóta? Egyrészt a számára oly ismerős lett szakaszok miatt, másrészt pedig mert nagyon jól fekszenek számára a gyors pályák. 

A meggyőző teljesítmény után pedig a lett versenyző meg is kapta a lehetőséget az MRF Team csapatától a bizonyításra, azonban ezt éppen a Róma Rallyn kapta, ahol végül egy ház udvarára esett, majd végül 46. helyen zárt. 

Az MRF gumikat később már lett versenyeken tanulhatta, majd az idén teljes szezonra szóló lehetőséget kapott az indiai gumigyártótól. A szezont pedig a Fafe Rallyn egy 12. Helyezéssel kezdte, amit a Kanári-szigeteken már kilencedik helyre javított. 

A javulás pedig tovább folytatódhat a hétvégi Lengyel Rallyn, ahol a gyors murvás pályákon ugyancsak otthon érezheti majd magát a 23 éves pilóta, és minden eddiginél nagyobb esélye lehet a győzelemre az idei szezon során. 

A győzelem megszerzése azonban nem ígérkezik könnyűnek, hiszen Hayden Paddon, Mads Ostberg, Efrén Llarena és a tavalyi lengyel versenyt nyerő Miko Marczyk is a mezőnyben lesz. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss