2024. április 24. 21:53

KezdőlapERCMarczyk: Idén magasabb szinten kellett teljesíteni, mint tavaly

Marczyk: Idén magasabb szinten kellett teljesíteni, mint tavaly

-

Miko Marczyk tavaly nyerni tudott a Lengyel Rallyn és bár idén még a 2022-es teljesítményt is túl szárnyalta, ezúttal a harmadik helyezéssel kellett beérnie. A lengyel pilóta azonban a verseny előtt is elfogadta volna ezt az eredményt. 

Miko Marczyk már a Lengyel Rally előtt elmondta, hogy idén várhatóan magasabb lesz a tempó, mint tavaly, mivel olyan versenyzők vannak a mezőnyben, mint Hayden Paddon és Mads Ostberg, akiknek komoly WRC tapasztalatuk van. 

A lengyel pilóta ennek megfelelően igyekezett jobb teljesítményt nyújtani, mint 2022-ben, de már az első szombati szakaszon árokba csúszott és az elvesztett 20 másodpercet már nem tudta ledolgozni, később azonban már nem hibázott és magabiztosan szerezte meg a harmadik helyet Martins Sesks és Hayden Paddon mögött, valamint Mads Ostberg előtt. 

“Nagyon boldog vagyok az eredménnyel – mondta Mikolaj Marczyk. – Azt hiszem, idén jobb volt a teljesítményünk, mint tavaly, amikor nyerni tudtunk. Idén azonban jóval magasabb volt a tempó szintje is. Ha a verseny előtt valaki azt mondja, hogy Hayden Paddon és Mads Ostberg között tudok zárni, nagyon elfogadtam volna. Sesks személyében valóban a leggyorsabb versenyző tudott nyerni.” 

Marczyk az ERC murvás versenyein elsősorban a WRC2-es futamokra készül, és a Fafe Ralyn negyedik, valamint mostani harmadik eredménnyel a bajnokság hatodik helyét foglalja el 45 pont hátránnyal Paddon mögött, ugyanakkor csak 8 pont hátránnyal a második és harmadik helyen álló Seskstől és Ostbergtől.  

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Friss