2024. április 26. 04:38

KezdőlapERCSesks: Ez a győzelem teljesen más, mint az otthoni

Sesks: Ez a győzelem teljesen más, mint az otthoni

-

Martins Sesks a Lengyel Rallyn elért győzelmével bizonyította, hogy mennyire jól érzi magát a gyors tempójú murvás szakaszokon. A lett versenyző ráadásul így egy sikert követően mehet hazai futamára. 

Martins Sesks tempójával a Lengyel Rally szombat délelőtti szakaszain még tudott lépést tartani Hayden Paddon, délután azonban a lett versenyző tudott jobb teljesítményt nyújtani a rosszabb állapotú pályákon így vezette a versenyt az első nap végén. Vasárnap pedig az új-zélandi pilóta defektjeivel végleg kiszállt a győzelemért folytatott csatából. 

Sesks sikere megmutatta, hogy az MRF gumik is jól működtek Paddon Pirelli abroncsaival szemben. 

“Nagyon különleges pillanat volt tavaly otthon nyerni, de itt Lengyelországban ez teljesen más érzés volt – mondta Martins Sesks a Lengyel Rally végén. – Ezen a versenyen kijött az autó és a csapat ereje, valamint megmutatkozott a gumik jó teljesítménye is. Nagyon jó érzés egy ilyen jó csapattal versenyezni egy ilyen jó autóval. Nagyon örülök, hogy megtudtam mutatni gyorsaságomat is. Most mindenki szeretne egy interjút kérni, de mi lehajtjuk a fejünket és továbbra is keményen dolgozunk.” 

Martisn Sesks a Fafe Rally 12., valamint a Kanári-szigetek Rally nyolcadik helye után a lengyel sikerrel a bajnokság második helyére lépett Hayden Paddont 37 pont hátránnyal követve, és pontszámban utolérve Mads Ostberget. 

Az ERC szezon ráadásul három hét múlva Lettországban folytatódik, ahol Sesks ismét jó eséllyel pályázik a győzelemre. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Friss