2024. április 25. 10:39

KezdőlapERCSoria nagyon elégedett a Rally3-as Renault-val

Soria nagyon elégedett a Rally3-as Renault-val

-

Paulo Soria vezetésével debütált első nemzetközi versenyén a Renault Clio Rally3, és bár az argentin versenyző futama hét szakaszig tartott csak a Lengyel Rallyn, nagyon elégedett volt az autóval. 

Paulo Soria vezetésével vett részt első nemzetközi versenyén a Rally3-as Renault a Lengyel Rally alkalmával, és bár a nagy rivális, Jon Armstrong folyamatosan gyorsabb tudott lenni nála a Raly3-as Forddal, és versenye is hét szakaszig tartott csak, az argentin versenyző elégedett volt az autóval. 

“Nagyon hatékony és intuitív autó a Rally3-as Clio – mondta Soria az ERC hivatalos oldalának. – Nagy tempónál is teljes mértékben lehet irányítani az autót, ami nagyon jó kezelhetőségről árulkodik. Ugyanez volt érezhető a Rally5-ös és Rally4-es Renault esetében is, ugyanakkor ennél az autónál határozottan érezhető a nagyobb teljesítmény és hogy, mind a négy kerék hajt. Azt gondolom, hogy az autó nagyon versenyképes lesz majd a jövőben ebben a kategóriában.” 

Az argentin versenyző a lengyel futam harmadik szakaszán defektet szedett össze és a kerékcserével sok időt vesztett. 

“Néhány kilométerre a rajttól szedtük össze a defektet és kénytelenek voltunk megállni kereket cserélni, mert nem szerettünk volna lapos kerékkel menni a gyors pályán. Továbbá fontos volt, hogy a Renault-nak is mindig jó információt nyújtsunk. A defekt után a folytatásban tudtunk gyorsulni, ami nagyon fontos volt. Nagyon jól működött az autó, és az MRF gumijai is, amikkel először versenyeztünk. Sajnos aztán a hetedik szakasz célegyenesére fordulva lecsúsztunk az útról és megsérült a kormánykar, ami miatt aztán kiállni kényszerültünk. Mindent egybevetve azonban nagyon elégedettek lehetünk az autóval és a gumikkal is.”

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Friss