2024. április 19. 23:15

KezdőlapERCEfrén Llarena szerint jobban kellene a kvalifikáción szerepelnie

Efrén Llarena szerint jobban kellene a kvalifikáción szerepelnie

-

Az Európa-bajnoki címvédő Efrén Llarena szerint Lengyelországban a kvalifikáción vesztette el az esélyt a dobogóra, ahol nem volt elég gyors, így rajthelye sokat kellett takarítania.  

Efrén Llarena miután a 10. helyen zárt a Lengyel Rallyn úgy véli, hogy jobb eredményt kellett volna elérnie a kvalifikációs szakaszon, a rosszabb rajthely ugyanis nagyban befolyásolta gyorsaságát a verseny későbbi részében. 

„A kvalifikáción vesztettük el a versenyt Lengyelországban, a gyenge teljesítmény a kvalifikáción nem jó azokon a versenyeken, ahol a takarításnak nagy jelentősége van – mondta Efrén Llarena az ERC hivatalos oldalának. – Nem engedhetjük meg, hogy egy három kilométeres szakaszon dőljön el a versenyünk. A rossz rajthely miatt nagyon nehéz volt a verseny későbbi része, nem éreztük magunkat kényelmesen már az elejétől fogva, de igyekeztünk nyomást gyakorolni az első körben. A második körben azonban nem voltunk elég gyorsak, és a második nap reggelén nehéz volt nyomást gyakorolni, amikor mi takarítottuk az utat. Próbáltunk gyorsak lenni, de nehéz volt.” 

Llarena korábban már bizonyított a szezon következő versenyén, Lettországban. 2021-ben negyedik helyen végzett, míg 2022-ben második lett. 

A Liepaja Rallyt június 16. és 18. között rendezik. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss