2024. április 29. 18:12

KezdőlapERCVéget ért a lengyel bajnok ERC szezonja

Véget ért a lengyel bajnok ERC szezonja

-

A svéd Tom Kristensson tavaly bajnoki címet szerzett a Lengyel Rally Bajnokságban, majd az idei szezont az ERC-ben kezdte, három verseny után azonban abbahagyja az Eb szereplést. 

Tom Kristensson tavaly egy teljes szezont töltött a Lengyel Rally Bajnokságban, ahol az év végén három győzelemmel megszerezte a bajnoki címet. 

A 32 éves svéd versenyző idén a Tagai Racing által felkészített Citroen C3 Rally2-vel az ERC-ben szerette volna folytatni karrierjét, azonban három verseny után kénytelen befejezni az Eb szereplést. 

“Sok apró ok miatt döntöttem az ERC szezon befejezése mellett – mondta Tom Kristensson. – Az autóban nem éreztem túl jól magam, valamint a költségvetés előteremtése is nehéznek bizonyult. Természetesen jobb eredményekben bíztam, mint amiket el tudtam érni, végül azonban nem sikerült. Jó néhány évet azzal töltöttem, hogy folyamatosan küzdöttem szezon közben is a feltételek előteremtésén. Megtanultam, hogy ez nem jó, és nem szabad azt csinálni, amiben nem vagy elég biztos. Nem a karrierem fejezem be, mert továbbra is szeretnék rally autót vezetni, de csak úgy, hogy maximálisan a versenyzésre tudok koncentrálni.” 

A 2020-as Junior világbajnok Kristensson idén kilencedik lett a Fafe Rallyn, majd 12. a Kanári-szigetek Rallyn, Lengyelországban azonban nem sikerült célba érnie. 

Friss