2024. április 30. 00:09

KezdőlapERCMegjelent néhány fontos információ az idei Barum Rallyról

Megjelent néhány fontos információ az idei Barum Rallyról

-

Bár a gyorsasági szakaszok neve még nem elérhető, de az 52. Barum Rally rally guide-ja sok fontos részletről lerántja a leplet.

A Barum Rally több okból is érdekes a magyar szurkolóknak. Egyrész mivel közel van, mindig sokan látogatnak el erre a versenyre. A rendezés kiváló, a hangulat fantasztikus. Idén az augusztus végi verseny épp a Rally Hungary előtt lesz, így az ERC utolsó két futamát is megnézhetik a hazai szurkolók.

A magyar versenyzők miatt is érdemes kiruccani a Barumra, Lászlóék, Hangodiék, Herczigék mellett Csomósék is visszatérnek. Az 1987-es verseny miatt pedig még közelebb áll hozzánk ez a verseny, hiszen akkor a Ferjáncz-Tandari kettős diadalmaskodott az Audival. Szakmai szemmel pedig az is érdekes kérdés lesz, hogy Kopecky sorozatban nyolcadszor is a dobogó tetejére áll e majd.

foto: Hangodi Bendegúz/FIAERC

Az 52. Barum Rally végleges nevezési listáját augusztus 7-én publikálják. Tíz nappal később pedig már megkezdődik a pályabejárás. A pályák 62 százaléka új lesz 2022-höz képest. A versenyközpont helye viszont nem változik, Zlín a Barum Rally otthona.

Augusztus 18-án pénteken délelőtt a szabadedzést és a kvalifikációt rendezik, majd délután négykor következik az ünnepélyes rajtceremónia. Este kilenckor pedig a városi szuperspeciállal indul az éles verseny. Szombaton három pályán mennek végig a párosok két alkalommal. 12.73, 10.86 és 25.64 kilométer a szakaszok hossza. Vasárnapra szintén hat gyorsasági marad, 11.51, 18 és 16.69 kilométer hosszúsággal. A teljes versenytáv így picivel több mint 200 kilométer.

Az 52. Barum Rally rally guide-ja itt elérhető.

Csomós
foto: Csomós Mixi

 

 

Friss