2024. április 28. 11:25

KezdőlapERCA magyarok beveszik Rómát, nagyon sokan indulnak a sztárokkal teli ERC versenyen

A magyarok beveszik Rómát, nagyon sokan indulnak a sztárokkal teli ERC versenyen

-

Megjelent a Róma Rally nevezési listája, melyen 92 páros szerepel, köztük öt magyar duó is elindul az ERC következő versenyén. 

Összesen 92 nevezés érkezett a Róma Rallyra, közülük pedig 41-en indulnak Rally2-es autóval a július 28-30. között megrendezendő aszfaltos futamon. 

A mezőnyben egy nagy hiányzó lesz, Mads Ostberg, aki az EB pontverseny harmadik helyén áll. 

Ugyanakkor több visszatérő t is találunk a listán, köztük a kétszeres Európa-bajnok Alexey Lukyanukkal, aki korábbi Citroenjét Skodára váltja, továbbá Csomós Miklós is itt tér vissza a Kanári-szigeteki baleset után, a Skodában pedig Bán Viktor tölti be a navigátor szerepét. 

Azonban nem csak Mixiék indulnak hazánkból Olaszországban, László Martin és Berendi Dávid, valamint László Zoltán és Zsiros Gábor is Skodával áll rajthoz. Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László, valamint Juhász Csaba és Pásztor Tamás is Rally4-es Peugeot-val indul az ERC4-es kategóriában. 

A tavalyi Róma Rally győztese, Damiano De Tommaso, második helyezettje Simone Campedelli, és harmadik helyezettje Yoann Bonato is a mezőnyben lesz, ahogy a többszörös Európa-bajnok Giandomenico Basso is, valamint az olasz legenda, Paolo Andreucci, aki egy Rally3-as Renault-val indul. 

Fantasztikus versenynek ígérkezik az ERC hatodik futama!

Friss