2024. április 28. 19:20

KezdőlapERCRóma Rally: Idén is kettős olasz győzelem, Csomós holtversenyben 6. helyezéssel tért...

Róma Rally: Idén is kettős olasz győzelem, Csomós holtversenyben 6. helyezéssel tért vissza

-

A Róma Rally idén is az olasz versenyzők sikerét hozta, hiszen Andrea Crugnola rajt-cél győzelmet aratott, Giandomenico Basso pedig második helyen ért célba az ERC pontversenyt vezető Hayden Paddon előtt. 

2021-ben Giandomenico Basso Andrea Crugnola, tavaly pedig Damiano De Tommaso Simone Campedelli előtt tudott nyerni a Róma Rallyn, ahol idén is kettős sikert értek el az olasz versenyzők. 

Az idei futamon azonban az az Andrea Crugnola tudott nyerni, aki az olasz bajnokságban idén mind a négy versenyt az első helyen zárta. Az olasz citroenes pilóta Rómában az első nap hét szakaszát megnyerve olyan előnyre tett szert, hogy azt vasárnap már csak be kellett osztania, és bár defektek mindkét nap délutánján előfordultak Crugnola ezeket is el tudta kerülni és végül biztosan szerezte meg a győzelmet.

A második helyért Giandomenico Basso és Yoann Bonato harcolt egészen az utolsó előtti szakaszig, ahol a francia versenyző defekt miatt sok időt vesztett, így a kétszeres olasz Európa-bajnok lett a második. 

Hayden Paddon szombaton szedett össze defektet, azonban vasárnap hiba nélkül vezetett, így a többiek problémáit is kihasználva szerezte meg a harmadik helyet. 

Rómában azonban több magyar páros is elindult, köztük Csomós Miklós, aki a Kanári-szigetek Rallyn elszenvedett baleset után tért vissza az ERC mezőnybe, és Bán Viktor navigálásával sikerült az előkelő hatodik helyet megszereznie, holtversenyben Bonatoval.

László Martin és Berendi Dávid számára nem sikerült a célba érés, a pécsi páros a verseny utolsó előtti szakaszán kényszerült kiállni defekt és autósérülés miatt.

Az ERC4-ben Juhász Csaba és Pásztor Tamás a 13. helyen zárt, abszulútban 55. helyen végeztek. Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László szombaton szuperrallyzni kényszerült, ma pedig az utolsó szakaszon esett ki.

László Zoltán és Zsiros Gábor az ERC mezőnyön kívül indulva teljesítette a pályákat, az összetettben a 38. helyen értek célba. 

Az Eb pontversenyben Hayden Paddon 55 pontra növelte előnyét a Rómában kieső Martins Sesks előtt, Mads Ostberg pedig továbbra is harmadik.

Eredmények

Friss