2024. április 28. 12:36

KezdőlapERCNégy magyar páros nevezett a Barum Rallyra

Négy magyar páros nevezett a Barum Rallyra

-

Hetven páros, köztük 41 Európa-bajnoki pontokért versenyző csapat indul az ERC egyik legnehezebb aszfaltos versenyén a jövő heti Barum Rallyn.

A bajnokság 2004-es újraszervezése óta az ERC versenynaptárának kulcsfontosságú eleme a cseh verseny. Göröngyös, néha töredzett felületű utak, az erdőkben található nagy sebességű szakaszok, a változékony időjárás és a zsúfolt szurkolói zónák a Barum Rally jellemzői, nem véletlenül szeretik annyira a versenyzők is.

24 ERC nevező lesz a Rally2-es kategóriában, köztük természetesen a bajnokság éllovasa, Hayden Paddon, aki még sosem indult ezen a futamon. Rajta kívül rajthoz állnak a korábbi Európa-bajnokok, Efrén Llarena, Jan Kopecký és Alexey Lukyanuk.

Az élmezőny egyben a gumik csatáját is hozza majd. Nevezett a versenyre a Michelin abroncsokkal rajthoz álló Erik Cais, Mathieu Franceschi, Mikko Heikkilä és Simon Wagner kavrtett, a Pirelliben bízó Filp Mareš és Simone Tempestini, valamint Llarena mellet az MRF Tyres triója, Andrea Mabellini, Mads Østberg és Mārtiṇš Sesks is.

A cseh bajnokságban második Dominik Stříteský nemrég a Rally Bohemia-n szerezte meg első győzelmét, így magabiztosan indulhat, Josh McErlean pedig a finn és az észt wrc futamon is gyűjtötte a kilométereket és a tapasztalatot.

Csomós

Csomós Mixi újra Bán Viktorral áll rajthoz, nekik a tavalyi nagy esést is feledtetni kell. László Martin és Berendi Dávid sem hagyja ki a csehországi versenyt, ahogy Martin édesapja sem marad otthon, László Zoltánnak most is Zsiros Gábor navigál. A cseh pályák hívásának Vogel Adrienn és Maricsek Miklós sem tudott ellenállni, ők az RC4 kategóriában indulnak, de az ERC mezőnybe nem neveztek.

Tizenöt versenyző viszont megpróbál ERC4 pontokat gyűjteni, közülük 11 páros az FIA Junior ERC bajnokságban indul. Az ERC4-es kategóriában induló versenyzők között van az ERC dobogós Jaromír Tarabus és a román Cristiana Oprea, míg Roberto Daprà a múlt hónapban a Rally di Roma Capitale-on elért Junior ERC-sikerére szeretne építeni.

A Barum Rally augusztus 18-20. között zajlik majd a Zlín környéki pályákon. A nevezési lista itt elérhető.

László Martin
@World / Red Bull Content Pool

Friss