2024. május 02. 17:32

KezdőlapERCNyolc verseny lehet az átalakított ERC naptárban 2024-ben?

Nyolc verseny lehet az átalakított ERC naptárban 2024-ben?

-

Hivatalos információ még nem jelent meg az ERC 2024-es szezonjával kapcsolatban, ugyanakkor már szivárogtak ki információk, amik között vannak változásokra utalók is. 

A francia Autohebdo.fr oldal közölt egy cikket, mely szerint 2024-ben is nyolc futamból állhat majd az ERC szezon. Négy verseny murvás, míg ugyanennyi aszfaltos utakon kerülhet megrendezésre. 

Az egyik nagy változás a Fafe Rally naptárból való kikerülése lehet, mely az utóbbi három évben a szezon első versenye volt. 

A szezonnyitó futam státuszára a francia lap információi szerint a Kanári-szigetek Rally, a Skandináv Rally és a Lengyel Rally pályázhat. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a lengyel verseny jövőre akár a WRC naptárba is kerülhet. A három murvás rally mellett az aszfaltos Róma Rally, a Barum Rally és a Rally Hungary is biztosnak tűnik a naptárban. 

Új verseny lehet a walesi Ceredigion Rally, azonban ahogy a brit WRC futam tervével kapcsolatban, itt is az anyagi háttér a kérdéses, ugyanis az angol autósport szövetség, melyet David Richards irányít nem szándékozik pénzt költeni ERC futam rendezésére. A Cardifftól 180 km-re lévő verseny idén szerepel a TER naptárában is, azonban egy ERC futam megrendezéséhez jóval nagyobb anyagi háttérre lenne szükség. 

Idén még ERC futam volt a lett Liepaja Rally, mely jövőre már WRC futam lesz, helyére pedig az Észt Rally jöhet, azonban az észt szervezőkkel még folynak a tárgyalások. 

Az Autohebdo.fr oldal szerint rövid ideig volt esély arra is, hogy francia ERC futamot rendezzenek, erre azonban mostanra kis esély mutatkozik. 

Friss