2024. április 30. 00:44

KezdőlapERCA Mixi-style 2.0 már sikerre vezette Csomós Miklóst

A Mixi-style 2.0 már sikerre vezette Csomós Miklóst

-

Csomós Miklós a Fafe Rallyn fantasztikus tempóban közlekedett, ekkor egy szakaszvégi interjúban említette a Mixi-style kifejezést, az eddigi legnagyobb sikert azonban a Mixi-style 2.0 hozta meg. 

Csomós Mixi a Fafe Rally első két vasárnap délutáni szakaszán egyaránt a harmadik eredményt érte el, ekkor hangzott el tőle a Mixi-style kifejezés. 

A portugál versenyt pedig sikerült így a 10. helyen zárnia Nagy Attila navigálásával, majd ezt követően következett a Kanári-szigetek Rally, melyen karrierje egyik legnagyobb bukását szenvedte el a páros. 

A baleset veszélybe sodorta teljes karrierjét a Hungarian Motorsport Academy pilótájának, azonban a szurkolók és támogatók összefogásával sikerült a Skodát újjáépíteni, amivel a Róma Rallyn tért vissza, azonban ideiglenesen Nagy Attila helyét Bán Viktor vette át. 

A páros pedig végül Yoann Bonatoval holtversenyben a hatodik helyen zárta a hétvégét, ezt követően következett a cseh Barum Rally, ahol Mixi tavaly nagy esést mutatott be, idén azonban kiváló teljesítményt nyújtva második lett, első Eb dobogós eredményét elérve. 

“Nem vagyok egy érzelgős ember, de nem igazán találom még a szavakat – mondta Csomós Miklós az ERC hivatalos oldalának. – 12 hónapja még egy nagy eséssel zártunk Csehországban, majd idén a Kanári-szigeteken is nagyot estünk. Ez utóbbi után úgy tűnt, hogy a karrieremnek is vége. A csapatom és a szurkolók sokat segítettek, hogy egy második esélyt kapjak. A Róma Rally előtt változtattam a vezetési stílusomon, sokkal nyugodtabban vezetek, mint előtte. Ez Olaszországban is működött már, de Csehországban még jobban összeállt minden.” 

A Barum Rallyn elért második hely pedig egy győzelemmel ér fel a Csomós számára. 

“Jan Kopecky mögött a második hely egyenlő egy győzelemmel. A Kanári-szigetek után életem mélypontján voltam. Szerettem volna visszatérni a völgyből, de ehhez egy hatalmas hegyet kellett megmásznom. Ezt most sikerült teljesíteni. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hitt bennem az elmúlt időszakban, a csapatomnak, a szurkolóknak, az ERC közösségének. Fantasztikus, hogy megszereztem első Eb kupámat, bízom benne, hogy lesz még néhány. Találkozunk a Rally Hungary-n!” 

A Barum Rally második helye után Mixi a bajnokság 9-10. helyén áll, Mikko Heikkilával azonos pontszámmal.

Friss