2024. április 29. 09:44

KezdőlapERCMikkelsen oktatást tartott Nyíregyházán a Topp-Cars Skodájával - Rally Hungary 2020 (videó)

Mikkelsen oktatást tartott Nyíregyházán a Topp-Cars Skodájával – Rally Hungary 2020 (videó)

-

A második Rally Hungary már sokkal barátságosabb körülmények között lett megrendezve, mint az első, Andreas Mikkelsen pedig bizonyította tehetségét és szinte rajt-cél győzelmet aratott. 

Azt követően, hogy az első, 2019-es Rally Hungary komoly kihívás elé állította a versenyzőket a második napra érkezett hatalmas özönvíz miatt, 2020-ban már jóval barátságosabb arcát mutatta. Ekkor már igazi novemberi időjárás uralta a versenyt, reggel és este köd, valamint hideg, napközben pedig csúszós pályák. 

A versenyt Yoann Bonato kezdte a legjobban, miután megnyerte a Rabócsiringi szuperspeciált, másnap azonban már az első szakasztól kezdve Andreas Mikkelsen állt az élre és helyét folyamatosan őrizve a 16-ból hét szakaszt nyerve magabiztosan szerezte meg a győzelmet. 

A norvég versenyzőnek különösen fontos volt ez a siker, mert egy nehéz időszakot sikerült lezárnia. 2019 végén ugyanis kikerült a Hyundai Motorsport WRC csapatából, és 2020-ban a nyíregyházi verseny volt az első rallyja. A sikert pedig a Topp-Cars Rally Team Skoda Fabia Rally2-es autójával sikerült elérnie, ami nagy örömöt jelentett a szentlőrinci csapatnak, valamint a magyar szurkolóknak is. 

Mikkelsen mögött Grégoire Munster lett a második 1:32.2 perc hátránnyal, Hyundaijal, míg a harmadik helyet Efrén Llarena szerezte meg további 28.1 másodperc hátránnyal Citroen C3 Rally2-vel. 

Fotó: FIA ERC

A magyar versenyzők közül Herczig Norbert és Ferencz Ramón érte el a legjobb eredményt, aki az R5-ös Volkswagennel a hatodik helyen értek célba, mindössze 31.1 másodperccel elmaradva a dobogótól. 

Friss