2024. május 02. 16:48

KezdőlapERCRally Hungary: Ostberg sorozatban másodszor nyerte a magyar ERC versenyt, Vincze második

Rally Hungary: Ostberg sorozatban másodszor nyerte a magyar ERC versenyt, Vincze második

-

Mads Ostberg és Patrik Barth győzelmével zárult az idei Rally Hungary, mely az ERC szezonzáró versenye volt. A norvég-svéd páros sikeréhez Csomós Miklós és Bán Viktor utolsó előtti szakaszon történt kiesése is kellett. A második helyen fantasztikus versenyzéssel Vincze Ferenc és Percze Nándor zárt.

A Rally Hungary péntek esti szuperspeciál szakaszát még Miko Marczík nyerte, azonban szombaton már az első szakaszon Csomós Miklós vette át a vezetést, őt pedig Mads Ostberg és Vincze Ferenc követte.

Csomósék fantasztikus tempót nyújtottak egész nap, így helyüket folyamatosan őrizni tudták, a napot pedig 22.6 másodperc előnnyel zárták.

A második helyért a 2022-es magyar bajnok Ostberg és az idén második magyar bajnoki címét szerző Vincze azonban kiélezett csatát vívott. Szombat délben még Vincze állt jobban, délutántól azonban a norvég versenyző vette át a második helyet és bár vasárnap defektet is szedett össze a mádi gyorsaságin, mindvégig Vincze előtt tudott maradni.

Vasárnap Csomósék még szakaszgyőzelemmel kezdtek, azonban Mádon megforogtak és defektet is összeszedtek, a következő pályán pedig kicsúsztak és kiestek.

A győzelmet így végül Mads Ostberg szerezte meg, aki 2021 után tudott ismét az élen zárni Nyíregyházán, így a legutóbbi két magyar ERC versenyt a norvég pilóta nyerte.

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Vincze Ferenc nagyszerű teljesítményt nyújtva a második helyen ért célba Martins Sesks előtt.

A drámákkal teli versenyen Ostberg győzelmével az ERC bronzérmét is megszerezte, míg a lett Sesks a második helyen zárt a már Csehországban Európa-bajnoki címét bebiztosító Hayden Paddon mögött.

A Rally Hungary negyedik helye Yoann Bonatoé lett, akit Turán Frigyes és Erik Cais követett.

Német Gábor és László Martin ért célba a hetedik és nyolcadik helyen Mathieu Franceschit és a tavalyi Európa-bajnok Efrén Llarena előtt.

A nyíregyházai rallyn próbálta ki először Michelisz Norbert ezt a szakágat, és a WTCR 2019-es győztese néhány kisebb hibát leszámítva sikeresen teljesített minden pályát.

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Rally Hungary, nem hivatalos végeredmény

Friss